Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Φωτιά τα ακτοπλοϊκά – 400 ευρώ θα δώσει μια οικογένεια για ταξίδι στις Κυκλάδες

Μπορεί οι ξενοδόχοι να αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές στα καταλύματα προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες, ωστόσο τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανήσει μία οικογένεια σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να ταξιδέψει ακόμα και σε κοντινούς προορισμούς είναι απαγορευτικά.

Όπως αναφέρουν και τα Νέα οι τιμές για κάποιους προορισμούς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια σε Χίο σε καμπίνα, με αυτοκίνητα θα χρειαστεί να δαπανήσει περισσότερα από 550 περίπου ευρώ. Ταξίδι μετ' επιστροφής για κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς, όπως είναι η Νάξος, η Πάρος, η Σίφνος και η Μήλος θα κοστίσει 400 περίπου ευρώ.

Ενα εισιτήριο για την Πάρο στην οικονομική θέση ενός γρήγορου πλοίου κοστίζει 53 ευρώ ενώ σε ένα συμβατικό πλοίο 33 ευρώ. Ακριβή θεωρείται πλέον η μετακίνηση με γρήγορο πλοίο ακόμα και για την κοντινή Σύρο, αφού το κόστος των εισιτηρίων μετ' επιστροφής για τέσσερα άτομα, χωρίς Ι.Χ., φτάνει τα 210 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ναυτιλιακούς πράκτορες το μέσο κόστος (πηγαινέλα) με τα ταχύπλοα κυμαίνεται στα 90 ευρώ ανά άτομο, ενώ η μεταφορά του αυτοκινήτου κοστίζει 85-90 ευρώ. Ο μόνος προορισμός που προσπάθησε να κρατήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα είναι η Κρήτη. Πέραν των προσφορών που ισχύουν για το Ηράκλειο και τα Χανιά, σε ορισμένες περιπτώσεις ο οδηγός του οχήματος ταξιδεύει δωρεάν ή το όχημα χρεώνεται μόνο για τη μία διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...