Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Θεσσαλονίκη ανέβασε τον πήχη: επόμενος στόχος η Ινδική αγορά

Για δύο ημέρες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ινδών tour operators Subhash Goyal μαζί με συνεργάτες του. Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συμμετοχής του Οργανισμού στο 60ο ετήσιο Συνέδριο της ΙΑΤΟ (Indian Association of Tour Operators) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις συναντήσεις που έγιναν με τους Ινδούς πράκτορες τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία πακέτων σε συνεργασία και με έλληνες tour operators.

Η Ινδία είναι δυνητικά μία μεγάλη αγορά για τη Θεσσαλονίκη αφού, όλο και περισσότεροι είναι οι Ινδοί που επισκέπτονται την Ευρώπη κάθε χρόνο. Σημαντική θα είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ινδοί ταξιδεύουν από 10 ημέρες έως τρεις εβδομάδες και ξοδεύουν 2.160€ το άτομο, σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με τους Ευρωπαίους τουρίστες.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον κύριο Goyal την πόλη και την ευρύτερη περιοχή εστιάζοντας στο προφίλ του Ινδού τουρίστα.

Οι καλεσμένοι, οι οποίοι πολύ λίγα γνώριζαν για τη Θεσσαλονίκη, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις πολλές επιλογές που προσφέρει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή καθώς και τις εναλλακτικές ημερήσιες εκδρομές όπως: οι κοντινές ιαματικές πηγές της Απολλωνίας, του Λαγκαδά, τα λουτρά Πόζαρ, το Άγγιστρο, τα Μετέωρα, οι Δρόμοι του κρασιού, ο Όλυμπος, η Βεργίνα και το Άγιο Όρος. Δεδομένου ότι ταξιδεύουν πρωτίστως με τις οικογένειες τους, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το Νόησις, τη Waterland και το Magicpark.

«Εσείς δεν είστε “Many stories, one heart” ( το brand name της Θεσσαλονίκης), αλλά είστε η καρδιά της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της ΙΑΤΟ Subhash Goyal , κατά τη συνάντησή του με επικεφαλής φορέων της πόλης.Τους tour operators υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ο.Τ.Θ. Γιάννης Μπουτάρης, o αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Θ. και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Τ.Θ. Νίκος Σαπουντζής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, C.E.O. της εταιρείας CloudRoam/σύμβουλος του Δήμου Βέροιας σε θέματα τουρισμού Σωτήρης Αναγνώστης (συνδιοργανωτής fam trip), και μέλη φορέων της πόλης που ασχολούνται με τον τουρισμό. Επόμενος σταθμός για τους Ινδούς επισκέπτες ήταν η Βέροια και η Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...