Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι Αυστριακοί επιλέγουν Ελλάδα έστω και την τελευταία στιγμή!

Στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής» για διακοπές, οι Αυστριακοί φαίνεται να προτιμούν και πάλι την Ελλάδα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την πρώτη θέση, των προτιμήσεών τους ως χώρα προορισμού.

«Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», τονίζει χαρακτηριστικά ο διευθυντής γνωστής τουριστικής διαδικτυακής πύλης, Πέτερ Γκρόσμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ», αναφέροντας και παράδειγμα προσφοράς για διακοπές στην Κρήτη, διάρκειας μίας εβδομάδας, δίπλα στη θάλασσα, με μόλις 399 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της πτήσης για Ηράκλειο.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, επισημαίνεται πως, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, πολλοί τουρίστες δεν πήγαν φέτος στην Ελλάδα και οι άδειες «ονειρώδεις» παραλίες και οι άδειες κλίνες, έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση των τιμών και ως εκ τούτου η Ελλάδα βρίσκεται, μετά την Κροατία, στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», ενώ στην τρίτη θέση φέρονται να ακολουθούν οι αυστριακές λουτροπόλεις.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ, είχε διαβεβαιώσει πως, από ενδεχόμενες απεργίες και διαδηλώσεις στην Ελλάδα, δεν πλήττονται οι τουριστικοί προορισμοί, αλλά μόνον οι μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυστριακών τουριστικών οργανισμών, οι κρατήσεις στην Αυστρία για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα έχουν μειωθεί μέσα στους πρώτους πέντε μήνες φέτος κατά 15 με 20ο/ο, σε σχέση με πέρσι.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...