Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ήπειρος: Συστράτευση όλων των φορέων για την τουριστική ανάπτυξη

Τη συστράτευση όλων των φορέων και παραγόντων του τουρισμού με κοινό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού της Ηπείρου, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου.

«Η περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να αντιτάξει την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, τον καλό προγραμματισμό των τουριστικών δράσεων, τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες με μετρήσιμα αποτελέσματα, το άνοιγμα νέων αγορών και την ενίσχυση των υφιστάμενων», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου στη σύσκεψη με τους φορείς του τουριστικού κλάδου, που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουριστικό κλάδο, όπου όλοι οι φορείς μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες και προβλέψεις για την εξέλιξη της φετινής αλλά και των επόμενων τουριστικών περιόδων.

Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τη συγκεκριμενοποίηση της οικονομικής συνδρομής κάθε φορέα στις ενέργειες προβολής που σχεδιάζονται ενώ συζητήθηκε και η διοργάνωση των δύο γαστρονομικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν κατά τη διάρκεια τουριστικής έκθεσης με στόχευση τους ηλικιωμένους, στη Στοκχόλμη από 30 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Ενοικιαζόμενων δωματίων της Ηπείρου, των 4 Επιμελητηρίων, υπό την αιγίδα της περιφέρειας και σε συνεργασία με τον γ. γ. του ΕΟΤ. Θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες σεφ που θα δημιουργήσουν σπεσιαλιτέ βασισμένες σε ηπειρώτικα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...