Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Σημαντικές περιβαλλοντικές διακρίσεις για το Nana Beach

Η περιβαλλοντική ευαισθησία που διέπει τη φιλοσοφία αλλά και αποτελεί αναπόσπαστη πρακτική της καθημερινής λειτουργίας του Nana Beach επιβραβεύτηκε και φέτος με την απονομή των διεθνώς αναγνωρισμένων περιβαλλοντικών διακρίσεων «Blue Flag» και “Green Key”.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες » στην Ελλάδα απένειμε «Blue Flag» για το 2012 στη παραλία Δράπανος του Nana Beach . Η διάκριση αυτή απονέμεται για 16η συνεχή χρονιά στο Nana Beach πιστοποιώντας τις αυστηρές περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούνται στο resort και αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του καθαρισμού της ακτής, στην ποιότητα των νερών, στην ασφάλεια των λουόμενων, αλλά και στη φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, το Nana Beach βραβεύτηκε για 4η χρονιά με «Green Key Eco Label» στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που συντονίζεται από το διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Green Key ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας σε «πράσινη» και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό για την εθνική οικονομία χώρο της Βιομηχανίας του Τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει για την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με αυστηρά κριτήρια που εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείρισης της μονάδας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων και την μετατροπή ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου.

Οι περιβαλλοντικές αυτές διακρίσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Nana Beach, καθώς επιβραβεύουν την περιβαλλοντική πολιτική του resort και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της διοίκησης να αναδείξει το Nana Beach ως τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας που όχι μόνο σέβεται το περιβάλλον, αλλά το διατηρεί και το ενισχύει για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...