Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Die Welt: Η Ελλάδα κερδισμένη της θερινής σεζόν

«Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι φέτος η Ελλάδα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της για τις τουριστικές προτιμήσεις των Γερμανών η εφημερίδα Die Welt.

«Η χώρα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της θερινής σεζόν», εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες, ενώ αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI.

Ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης θέλει την Ελλάδα «στη θέση 3 των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Μαγιόρκα, επισημαίνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν. Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνει η l`tour. Η εκπρόσωπος του εξειδικευμένου στα πακέτα last minute τουριστικού ομίλου, Νίνα Μάγιερ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της l`tour είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφει και η REWE (ITS, JahnReisen, Tjaereborg). Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης του ομίλου Σέρεν Χάρτμαν, σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2012.

Όπως σημειώνει η Die Welt, κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αύξηση και στις εκτός σεζόν κρατήσεις

Αύξηση σημείωσε η ζήτηση τουριστικών πακέτων και για το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σεζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο.

Και στις εκτός σεζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο ευνοούν τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...