Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ενδιαφέρον Άγγλων και Ισραηλινών για ξενοδοχεία και μαρίνες στη Ρόδο

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Φουντώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και λιμενικές υποδομές στο νησί της Ρόδου, με δύο deal να είναι ένα στάδιο πριν από την ολοκλήρωσή τους. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Capital.gr ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αγγλικό fund βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά του Capsis, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ύψος της πώλησης, ενώ την ίδια ώρα εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις προκειμένου να της παραχωρηθεί η νέα μαρίνα της Ρόδου στο Ζέφυρο, συνολικής δυναμικής 450 θέσεων, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Όπως ορίζει η τροποποιημένη σύμβαση, η ανάδοχος εταιρεία που κατασκευάζει τη νέα μαρίνας στο Ζέφυρο, «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.-ΑΕΓΕΚ, υποχρεούται να αποπερατώσει το έργο μέχρι τις 13-6-2014. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή στην περιφέρεια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να δώσει στη Ρόδο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου. Να σημειώσουμε πως οι εργασίες για την αποπεράτωση της μαρίνας προχωρούσαν μέχρι πρότινος με αργούς ρυθμούς, καθώς είχαν προκύψει εμπόδια στην τραπεζική χρηματοδότηση της αναδόχου, πλέον όμως εξελίσσονται κανονικά.

Σε ό,τι αφορά το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Capsis, το οποίο βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς και ανήκει στην τράπεζα Eurobank, έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά για επίδοξους αγοραστές. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, το fund με το οποίο η τράπεζα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της συμφωνίας, για πώληση και όχι απλά για ενοικίαση, είναι αγγλικό και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, όπως διευκρινίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο, που χτίστηκε στη δεκαετία του ΄70, συνολικής επιφάνειας 48.500 τ.μ, με 691 δωμάτια, δυναμική περίπου 1.820 κλινών και κτίριο με 51 διαμερίσματα, παραμένει κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η τιμή της πώλησης είχε αρχικά σαν αφετηρία τα 50 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον εντούτοις φαίνεται να υπάρχει και για άλλες υποδομές σε νησιά της περιφέρειας, ιδιαίτερα από ισραηλινές και ρωσικές επιχειρήσεις, οι οποίες στρέφουν το βλέμμα σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν την παρούσα σεζόν εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών. Οι πληροφορίες λένε ακόμη πως επενδυτικά fund από Τουρκία, Μεξικό και Ισπανία έχουν εκδηλώσει πρόθεση για αξιοποίηση μαρίνων σε νησιά υψηλής τουριστικής προσέλευσης.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...