Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Προωθείται άμεσα η κοινή υπουργική απόφαση για τον ιατρικό τουρισμό

Για το θέμα θα συσταθεί τριμελής διυπουργική  επιτροπή με πρόεδρο τον Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Η δημιουργία του σχεδίου για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι δύο υπουργοί δεσμεύθηκαν να προωθήσουν άμεσα κοινή υπουργική απόφαση για αυτή την κατηγορία τουριστικών υπηρεσιών και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια τριμελή διυπουργική επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη.

Στόχος του σχεδίου είναι η ένταξη της χώρας στην παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού με πλεονέκτημα την την ιατρική εξειδίκευση με ανταγωνιστικές τιμές.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τους όρους για την πιστοποίηση των παροχών υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, τα θέματα διευθέτησης τυχόν αστικής ευθύνης, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Τουρισμού προχωρά στη διεξαγωγή έρευνας στις αγορές του εξωτερικού για να προχωρήσει στη συνέχεια στην προώθηση και την προβολή του ιατρικού τουρισμού ως ειδικής μορφής τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...