Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνεργασία υπουργείου Πολιτισμού – Ένωσης Εφοπλιστών

Π. Παναγιωτόπουλος: Φέτος η χώρα έχει πλημμυρίσει με τουρισμό


Συστήθηκε επιτροπή για την καλύτερη πρόσβαση των τουριστών που φτάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια στους αρχαιολογικούς χώρους

Την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η Ακρόπολη, εξέτασαν σε σύσκεψη που είχαν σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, θα συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα εξετάσει και θα προωθήσει τις σχετικές λύσεις και παρεμβάσεις, με στόχο την καλύτερη «σύνδεση» του τουρισμού με τον πολιτιστικό μας πλούτο.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προβλήματα που «είμαστε έτοιμοι να λύσουμε».

«Συζητήσαμε για το πώς θα ανοίξουμε περισσότερο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία μας, τα Μνημεία μας στους ξένους επισκέπτες που προέρχονται από τα κρουαζιερόπλοια. Είναι επισκέπτες, που μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, γιατί, όπως πρόσθεσε, «κάτι που χαρακτηρίζει την Ελλάδα πριν από όλα και πάνω από όλα, είναι ο πολιτισμός της, η πολιτιστική της κληρονομιά, ο πολιτιστικός της πλούτος και είναι ένα από τα πρώτα θέματα προς τα οποία στρέφεται ο τουρισμός που επισκέπτεται τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης  Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρος τόνισε ότι «η Ένωση θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα ενεργήσει οτιδήποτε μπορεί ούτως ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όχι μόνο  στους αρχαιολογικούς χώρους της πρωτεύουσάς μας, της Αθήνας μας αλλά και σε όλα τα νησιά μας που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...