Τετάρτη 5 Μαΐου 2010


Σημαντική πτώση της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο


Σημαντική πτώση που ξεπέρασε το 30%, καταγράφηκε στην τουριστική κίνηση τον μήνα Απρίλιο στη Ρόδο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 16.353 τουρίστες ενώ τον ίδιο ...
μήνα πέρσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 23.827 άτομα. Η μείωση αντιστοιχεί σε 7.474 άτομα και το ποσοστό της ανέρχεται σε 31,37%.

Σε ένα βαθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, η πτώση αυτή οφείλεται στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα μέσα του μήνα από την ηφαιστειακή τέφρα της Ισλανδίας, που καθήλωσε στο έδαφος πολλά αεροπλάνα τα οποία είχαν προγραμματίσει πτήσεις και στην περιοχή μας. Για το επόμενο χρονικό διάστημα οι εκτιμήσεις είναι ότι η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Οι μόνες αγορές οι οποίες δεν ακολούθησαν τη πτωτική τάση ήταν της Αυστρίας και του Ισραήλ, ενώ ακόμα και οι Γάλλοι που βρίσκονται στην πρώτη θέση σε αριθμό επισκεπτών, κατέγραψαν πτώση 11,94%. Μετά τους Γάλλους στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ισραηλινοί ακολουθούν οι Άγγλοι, οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί.

Σε ότι αφορά την κίνηση εσωτερικού και εκεί παρατηρήθηκε μείωση σε ποσοστό 11,50%, καθώς με τις πτήσεις μεταφέρθηκαν στη Ρόδο, 31.205 άτομα ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 35.259 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...