Δευτέρα 3 Μαΐου 2010


Εγκρίθηκε η υλοποίηση του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για το 2010-2011, το οποίο έχει ισχύ από 9 Ιουλίου 2010 έως 31 Μαρτίου 2011.
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στο ποσό των €8 εκατ. και θα καλυφθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΕΟΤ ετών 2010-2011 και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΟΤ.
Το πρόγραμμα διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα, μέσω των οποίων διατίθενται συνολικά, μέσω ΚΕΠ 110.000 ατομικά δελτία τουρισμού σε αντίστοιχους δικαιούχους.
Οι κάτοχοι των δελτίων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια σε ξενοδοχεία, Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και κάμπινγκ όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, για το υποπρόγραμμα που αφορά εξαήμερες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεων), θα διατεθούν συνολικά 100.000 ατομικά δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος ανέρχεται περίπου στο ποσό των € .800.000.
Στο υποπρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (εφόσον δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας , ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., του ΝΑΤ της Πρόνοιας, αυτοασφαλιζόμενοι του ΙΚΑάτομα με αναπηρία 67% και άνω, πολύτεκνοι κλπ.
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων, με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., ώστε να μην υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά :
- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : € 18.000
- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 31.000
- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 40.000
Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 €. Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.
Για το υποπρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία θα διατεθούν 10.000 ατομικά Δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του προγράμματος ανέρχεται περίπου στο ποσό των €1.100.000. Δικαιούχοι του Προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους , είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Δεν δικαιούνται Δελτίου εξαήμερων διακοπών οι δικαιούχοι Προγραμμάτων τουΟργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.), καθώς και όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (Οκταήμερων διακοπών, Εκδρομών ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 2009 -2010, ή Γ΄ ηλικίας τρέχοντος έτους δεδομένου ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...