Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

180 Ολλανδοί αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη μέσω... Τουρκίας

Ξεκίνησαν για την Ελλάδα αεροπορικώς, κατέληξαν στην... Τουρκία και συνέχισαν το ταξίδι τους προς τον αρχικό προορισμό, συνδυάζοντας πούλμαν και καράβι. Η οδύσσεια των 180 ολλανδών τουριστών, που ταξίδευαν χθες το πρωί με πτήση τσάρτερ από την πατρίδα τους και είχαν προορισμό τη Μυτιλήνη, είναι ενδεικτική του χάους που προκλήθηκε σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια εξαιτίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ. 
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό, και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, δεκάδες πτήσεις τσάρτερ ακυρώθηκαν, ενώ ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες έκαναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν εναλλακτικές διαδρομές στους επισκέπτες που ανέμεναν, προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής, αλλά και της δυσφήμησης του ελληνικού τουρισμού.
Την ώρα που στη Μυτιλήνη οι 180 Ολλανδοί έφθαναν μέσω Τουρκίας, άλλοι 1.200 τουρίστες- κυρίως Ολλανδοί και Βρετανοί- που είχαν προορισμό την Κεφαλονιά περνούσαν εξίσου μεγάλη ταλαιπωρία: στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου, οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (που δεν ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα) απεργούσαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις για λόγους ασφαλείας. «Υποχρεωθήκαμε να αναζητήσουμε εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να φθάσουν οι 1.200 άνθρωποι στην Κεφαλονιά», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και πρόσθεσε: «Τελικά προσγειώθηκαν στο Ακτιο και μέσω Πρέβεζας έφθασαν στη Λευκάδα και από εκεί με καραβάκια στην Κεφαλονιά. Η ταλαιπωρία των τουριστών είναι μεγάλη, αλλά και για μας η ζημιά εξίσου μεγάλη, αν δεν κατάφερναν να φθάσουν. Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για να αρχίζει με αυτόν τον τρόπο».
Εκατοντάδες τουρίστες όμως παρέμειναν αποκλεισμένοι σε αρκετά νησιά, αφού οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν και δεν υπήρχε άμεση δυνατότητα μετακίνησής τους με άλλα μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σαντορίνη ακυρώθηκαν χθες δεκαπέντε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ σήμερα αναμενόταν να ακυρωθούν προς το αεροδρόμιο της Ρόδου συνολικά 40 πτήσεις τσάρτερ. Οι ξενοδόχοι του νησιού προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες των πτήσεων προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τουρίστες, αλλά έως αργά χθες δήλωναν απαισιόδοξοι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...