Τρίτη 18 Μαΐου 2010

"Μάχη" θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Ρόδο για το Zenith.

"Μάχη" θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Ρόδο για το κρουαζιερόπλοιο Zenith.  Μετά τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι θα μεταβούν στη Ρόδο για να εμποδίσουν την αποβίβαση των ισπανών επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Zenith στις 19 Μαΐου, οι επαγγελματίες του νησιού έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν.
Ξενοδόχοι, εστιάτορες, έμποροι, ταξιτζήδες δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την ομαλή αποβίβαση των 1.000 και πλέον Ισπανών που θα επισκεφθούν το νησί.
Μάλιστα ύστερα από παρέμβαση του νομάρχη, έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελεία Ρόδου και υπάρχει εντολή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης στο λιμάνι, ώστε να μην εμποδιστεί η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου.
Δεδομένου ότι η Ρόδος έχει πληγεί έντονα από την κρίση, αφού οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών έχουν περιοριστεί σημαντικά, οι επιβάτες του Zenith αναμένεται να τονώσουν την κίνηση στο νησί και οι επιχειρηματίες δεν επιθυμούν να επιτρέψουν στους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να εμποδίσουν την αποβίβαση των ισπανών τουριστών.
Πάντως η ΠΝΟ έχει προαναγγείλει ανάλογες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά την Δευτέρα 31 Μαΐου, όπου επίσης το Zenith θα δέσει στο πειραιώτικο λιμάνι.
Οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δηλώνουν ενοχλημένοι από το πόρισμα της Επιτροπής για την άρση του καμποτάζ. Και θεωρούν ότι το Zenith «στελεχώνεται από πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό, χαμηλόμισθο πλήρωμα, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου προέρχεται από μη κοινοτικές χώρες, ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών αλλά και των υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...