Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης

Mykonos Island, GreeceImage by Waqas Ahmed via Flickr
Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα στοχεύει να στείλει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, εντείνοντας τις επαφές του με tour operators, δημοσιογράφους σημαντικών διεθνών μέσων, ξένους ανταποκριτές, σημαντικές προσωπικότητες στο εξωτερικό και πολιτικούς ηγέτες, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την τουριστική κρίση.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, ήταν παρόντες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων Γιάννης Πυργιώτης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος.

Ο Παύλος Γερουλάνος ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της καμπάνιας You in Greece, η οποία θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα ενημερωτικά πακέτα (press kit) με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Όπως τονίστηκε, στόχος είναι να αναστραφεί πλήρως το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να σταματήσει η σημαντική πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από συγκεκριμένες χώρες.

Παράλληλα το υπουργείο στοχεύει να στραφεί στον απόδημο ελληνισμό. Όπως αναφέρθηκε θα γίνει ειδική πρόσκληση στον απόδημο ελληνισμό προκειμένου να στηρίξει τη χώρα επιλέγοντας την Ελλάδα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Σε αυτή την κατεύθυνση, σημαντικός είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η ΕΡΤ, μέσω των μηνυμάτων που θα προβάλλει, κυρίως μέσα από τη δορυφορική τηλεόραση.

Επόμενος στόχος είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, η κινητοποίηση των πολιτών και κυρίως όσων απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η επιτροπή διαχείρισης της κρίσης που έχει συσταθεί θα συνεδριάζει καθημερινά και θα ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ. Ακολούθως η ηγεσία του υπουργείο θα συνεδριάζει για αυτό το θέμα μια φορά την εβδομάδα.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...