Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κύπριοι τουριστικοί πράκτορες γνωρίζουν την πόλη


Της Ντέπυς Χιωτοπούλου

Δέκα τουριστικοί πράκτορες από την όμορφη Κύπρο βρέθηκαν επί τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προώθηση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη. Το ταξίδι εξοικίωσης (fam trip) για τους πράκτορες από την Κύπρο πραγματοποίησε η Aegean σε συνεργασία με το ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» και τη συμμετοχή της Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, από τις 6 ως 8 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για το fam trip αποτελεί αφενός η παρουσία της Aegean στην κυπριακή αγορά, όπου το Μάιο του 2014 κλείνει 10 χρόνια, αφετέρου η άριστη συνεργασία που έχει τόσο με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης όσο και με εκείνους στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι τουριστικοί πράκτορες από την Κύπρο απόλαυσαν μια ξενάγηση (city tour) στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίης, συμμετείχαν σε οινογνωσία στο Κτήμα Καλαϊτζή στη Βεργίνα ενώ δοκίμασαν και τη γαστρονομία της πόλης.   Work shop Στο πλαίσιο του work shop που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους από την Κύπρο και να συνάψουν συνεργασίες.

Κατά τη διάρκεια του work shop απεύθυνε χαιρετισμό ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού & διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, καλοσωρίζοντας τους τουριστικούς πράκτορες και τονίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί μια πολύ δυνατή αγορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2013, πραγματοποιήθηκαν 48.331 διανυχτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, έναντι 46.843 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 3,18%.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης, τόνισε, ότι πάγια θέση τους είναι ότι σ' ένα πακέτο, εκτός από το ξενοδοχείο και την εστίαση, χρειάζεται πάντα και ο πράκτορας, ο οποίος αποτελεί το συνδετικό κρίκο για την επιτυχία του.

Να σημειώσουμε, ότι η Aegean συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λάρνακα πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος (28 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιούνται τέσσερις πτήσεις. Επίσης, από τον Απρίλιο, θα προστεθεί και το Αθήνα – Πάφος 5 φορές την εβδομάδα.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...