Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Διαδραστικά συστήματα ενημέρωσης των επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας

Περιπλάνηση στα αξιοθέατα που έχει το νησί, γνωριμία με τα ήθη τα έθιμα, τις παραδόσεις την κρητική διατροφή, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν από σήμερα μόλις «πιάνουν» στεριά οι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας. 

Στην αίθουσα επιβατών κρουαζιέρας έχουν εγκατασταθεί δύο διαδραστικά συστήματα που συνδυάζουν τεχνολογίες αιχμής με την τέχνη και τα πολυμέσα. Το πρώτο σύστημα ονομάζεται «Infocloud» και προσφέρει πληροφορίες για μια ποικιλία θεμάτων σχετικών με την Κρήτη (μυθολογία, πολιτισμό). Σε μια μεγάλη οθόνη αφής παρουσιάζεται ένα μωσαϊκό από λέξεις που σχηματίζουν την Κρήτη, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν προκειμένου να δουν σχετικές φωτογραφίες και πληροφορίες.

Το δεύτερο σύστημα ονομάζεται «Be There Now». Σε μία μεγάλη επιφάνεια προβάλλονται σε υψηλή ανάλυση χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες τοποθεσίες της Κρήτης μαζί με μια πληροφοριακή λεζάντα. Αν ένας επισκέπτης περάσει κοντά από την προβολή βλέπει ζωντανά την εικόνα του σώματός του μέσα στο ψηφιακό τοπίο, το οποίο μάλιστα μπορεί να αλλάξει περιστρέφοντας έναν μεταλλικό κύβο. Επίσης, αγγίζοντας μια εικονική φωτογραφική μηχανή μπορεί να πάρει μια ψηφιακή φωτογραφία και να την αποστείλει σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα εκθέματα αυτά δίνουν στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι και την πληροφορία γύρω από την ιστορία, τη φύση και τις παραδόσεις του νησιού, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στην Κρήτη. Τα ηλεκτρονικά διαδραστικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάση τα διεθνώς πρωτοποριακά αποτελέσματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Έρευνας.

English: MS Majesty of the Seas, one of Royal ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Το έργο «Creative Crete» όπως ονομάζεται αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δράση στο πλαίσιο της οποίας πρωτοποριακές διαδραστικές τεχνολογίες εγκαθίστανται σε όλες τις κύριες πύλες εισόδου της Κρήτης, δηλαδή στα αεροδρόμια και τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Το έργο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι πρώτοι «περιηγητές» στην ιστορία και τα έθιμα της Κρήτης ήταν σήμερα οι 3.450 επισκέπτες που έφτασαν στη Σούδα, με το κρουαζιερόπλοιο «Navigator of the Seas».



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...