Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

SAS και Τransavia βάζουν πτήσεις για Θεσσαλονίκη

Η τουριστική βόρεια Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της στη σκανδιναβική και ολλανδική αγορά. Πότε ξεκινούν οι πτήσεις


της Άννης Καρολίδουhttp://voria.gr

Ανοίγει για τη βόρεια Ευρώπη η τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, με τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Σκανδιναβίας, τη SAS, να βάζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο πρόγραμμα των πτήσεών της, ενώ τη Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ θα συνδέει η ολλανδική Transavia, θυγατρική της KLM

Mετά την επιτυχημένη σύνδεση, Θεσσαλονίκης- Στοκχόλμης και Θεσσαλονίκης - Κοπενχάγης, για ένα μήνα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Scandinavian Airlines, έχει προγραμματίσει για τη διάρκεια των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τρεις πτήσεις από τη σουηδική πρωτεύουσα για Θεσσαλονίκη, δύο πριν την αλλαγή του χρόνου και μία με το νέο έτος.

Όπως είπε στη Voria.gr o γενικός διευθυντής της SAS για Ελλάδα και Κύπρο, Αλέξανδρος Αβερκιάδης, η πειραματική αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Στοκχόλμη το καλοκαίρι, ήταν βέβαιο ότι  θα έβρισκε καλή αποδοχή από το γεγονός και μόνο ότι οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες στη Σουηδία,  είναι βορειοελλαδίτες. Το πείραμα πέτυχε και οι τακτικές πτήσεις της SAS, ήταν πλήρεις.

«Επιμείναμε, σε μία χρονιά που η SAS έχει εφαρμόσει τέσσερα προγράμματα περικοπών, για να μπούνε οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη στη περίοδο των γιορτών. Για το επόμενο καλοκαίρι  η εταιρεία σχεδιάζει τη σύνδεση Στοκχόλμης – Θεσσαλονίκης για όλη τη σεζόν, δηλαδή από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Εκτιμώ», πρόσθεσε ο κ. Αβερκιάδης, «ότι στην ενίσχυση της επιβατικής κίνησης θα συμβάλλει η συμμετοχή φορέων του τουρισμού από τη βόρειο Ελλάδα, στην μεγάλη τουριστική έκθεση "Grekland Panorama" που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2014 στην Στοκχόλμη».

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το δίκτυο της SAS, μπορεί να αποδειχθεί θετική για την τουριστική βόρειο Ελλάδα, αφού από τα 2 – 2,5 εκατομμύρια των Σκανδιναβών που κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας, οι περισσότεροι  ως τώρα κατευθύνονται στα νησιά.

Αλλά η πρόσβαση στη βόρειο Ελλάδα δεν θα γίνει πιο εύκολη μόνο για τους Σκανδιναβούς (Σουηδούς, Δανούς, Νορβηγούς). Με την Transavia ανοίγει η περιοχή και για τους Ολλανδούς επισκέπτες και τουρίστες.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Θεσσαλονίκη έπαψε να συνδέεται απευθείας με το Άμστερνταμ. Η κρατική «Ολυμπιακή» σταμάτησε να κάνει το δρομολόγιο πριν 15 χρόνια ή και περισσότερα, ενώ η KLM είχε σταματήσει να πετάει για Θεσσαλονίκη, ακόμη πιο παλιά.

Όμως με την Τransavia, από την άνοιξη, συνδέεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με Άμστερνταμ και, φυσικά, μέσω του δικτύου  της αλλά και της μητρικής KLM, με πολλούς ακόμη προορισμούς στην Ευρώπη και διεθνώς. Να σημειωθεί ότι η Transavia πετάει σε Ευρώπη αλλά και Αφρική, σε προορισμούς καθαρά τουριστικούς, μεταφέροντας το χρόνο πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι πτήσεις της ολλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους, στη Θεσσαλονίκη,  θα αρχίσουν στις 17 Απριλίου και το «Μακεδονία» θα συνδέεται με το Άμστερνταμ, τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...