Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ελληνορωσική συμφωνία στον κλάδο του τουρισμού

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας, στη Μόσχα


Θέμα χρόνου αποτελεί η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για τον κλάδο του τουρισμού, η οποία θα φέρει στη χώρα μας περισσότερους Ρώσους τουρίστες.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας, με αρμοδιότητα τον Τουρισμό, Άλλα Μανίλοβα, θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για ζητήματα τουριστικής πολιτικής.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα και συζήτησαν -μεταξύ άλλων- για την  προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ειδικότερα του προσκυνηματικού στην Ελλάδα, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Παραδοσιακά οι σχέσεις των δυο χώρων είναι άριστες. Με τη φίλη χώρα Ρωσία μας ενώνουν πολλά. Η πιστή στην Ορθοδοξία, οι κοινές παραδόσεις, ο πολιτισμός είναι γέφυρες ένωσης και συνεργασίας των δυο λαών. Από σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία για την υπογραφή συμφωνίας που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις σχέσεις μας».

Επιπρόσθετα εξετάστηκε το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης τουριστικών θεωρήσεων, με την υπουργό να δεσμεύεται για την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διευκόλυνση χορήγησης βίζας σε Ρώσους. Εξάλλου η έκδοση βίζας αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, τόσο στη βόρεια όσο και τη νησιωτική Ελλάδα, πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης των υφιστάμενων δικαιωμάτων κίνησης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...