Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στην τουριστική έκθεση TOP RESA στο Παρίσι


Μια ακόμη προβολή του πράσινου δυναμικού των ξενοδοχείων  της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στην έκθεση TOP RESA (23-27/09/2013) στο Παρίσι, η οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετέχοντας μέσω του Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο ShMILE II: "From the experimentation to the diffusion of Ecolabel in the Mediterranean", συμμετείχε με stand μαζί με εκπρόσωπους φορέων του τουρισμού από τη Γαλλία, Ιταλία και Ιορδανία.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα  Ημερίδα με θέμα:
Βιώσιμη ξενοδοχειακή αγορά: έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ ή μελλοντική επένδυση;


Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες  εταίρους να παρουσιάσουν σε Γάλλους δημοσιογράφους τον προορισμό τους, αλλά και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την προώθηση του οικολογικού σήματος Eco Label στη Μεσόγειο καθώς και να απαντηθούν ερωτήματα όπως:
• Τι είναι ένα οικολογικό ξενοδοχείο, και ποιές είναι οι υπάρχουσες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις στην αγορά;
• Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες των πελατών από ένα πράσινο ξενοδοχείο;
• Ποιες είναι οι νέες προοπτικές για την τουριστική αγορά;
Εκ μέρους της Ελλάδας η Διευθύντρια του γραφείου του Ε.Ο.Τ. στο Παρίσι κυρία Νέλα Τυλιανάκη-Βερνιέ παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, μιλώντας για μια αύξηση της τάξεως του 17% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Υπεύθυνη Συντονισμού της Ε.Ξ.Χ. και του Ι.Τ.Α.Μ. για το πρόγραμμα ShMILE II κυρία Ντάνια Λυρτζή παρουσίασε τη Χαλκιδική.

Το έργο ShMILE II βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και υποστηρίζεται από ένα δυναμικό σχήμα εταίρων που προέρχονται από την Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ιορδανία, Αίγυπτο και Τυνησία. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Program 2007 – 2013” και αναμένεται να ολοκληρώσει επιτυχώς τις δράσεις του, τους πρώτους μήνες του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...