Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Επιβλητικοί οι εορτασμοί της 442ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Το έναυσμα των εορτασμών, έδωσε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στη Ναύπακτο ο καθιερωμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ομώνυμης Ναυμαχίας , με «όπλα» το εύ αγωνίζεσθαι και την αγάπη για την ιστορία και τα μαγευτικά νερά της γραφικής περιοχής.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η έκθεση μικροναυπηγικής με τίτλο «Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας» που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Μοντέλα ιστορικών πλοίων, ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό την ιστορία των πλοίων από το 5ο π.Χ έως τον 19ο αιώνα. Όσοι επισκεφθούν το Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το ένδοξο παρελθόν μέσα από αριστουργηματικά έργα της μικροναυπηγικής τέχνης, δημιουργήματα του ταλαντούχου κ. Ευάγγελου Γρυπιώτη.

Η εβδομάδα που ακολούθησε είχε επίκεντρο τη μελέτη της ιστορίας της Μεσογείου μέσα από το πρίσμα του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού, με ομιλίες και διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών από τον ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα.


Με την καθιερωμένη αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας του 16ου αι. που παρακολούθησαν πλήθος κόσμου στο μεσαιωνικό λιμάνι της Ναυπάκτου και με την αρχιερατική λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου τη δοξολογία και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 442ης Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Ισπανίας κ. Alfonso Lucini καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...