Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Όλγα: Ο τουρισμός είναι ο μόνος ανθεκτικός τομέας της οικονομίας

«Ο τουρισμός ήταν ο μόνος τομέας της οικονομίας ο οποίος εμφανίσθηκε ανθεκτικός καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης και της ύφεσης» δήλωσε στην «Washington Post» η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.


Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, η κ. Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα, όπως και σε άλλα ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, κατέθεσε τις προσωπικές προτιμήσεις της για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ πρόβαλε και την ελληνική διατροφή.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίδραση της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης στον τουριστικό τομέα, η υπουργός Τουρισμού τόνισε, ότι «ο τουρισμός ήταν ο μόνος τομέας της οικονομίας ο οποίος εμφανίσθηκε ανθεκτικός καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης και της ύφεσης. Η περσινή χρονιά εμπεριείχε πολλές προκλήσεις καθώς οι τουρίστες είχαν παραπλανητικές εικόνες σχετικά με την Ελλάδα εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε μια πολύ μικρή μείωση στην προσέλευση των τουριστών, μόλις του 5%», όπως είπε, ενώ για τη φετινή τουριστική περίοδο η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε, ότι «το 2013 σηματοδοτεί την επανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, μολονότι το έτος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Στη συνέχεια, επεσήμανε, ότι «αναμένουμε αύξηση κατά 20% περίπου, γεγονός εκπληκτικό και ακόμη καλύτερο από τις πολύ θετικές ενδείξεις που είχαμε στις αρχές του έτους. Θεωρώ, ότι το μέλλον φαντάζει ακόμη πιο υποσχόμενο για τον τουρισμό και εργαζόμαστε σκληρά για να καταστήσουμε εκ νέου την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο».

Σε σχέση με θέματα ασφάλειας, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως «η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, ενώ εφέτος δεν υπήρξαν απεργίες ή κλείσιμο των μουσείων ή των μνημείων. Κατανοώ την ευαισθησία των Αμερικανών σε θέματα ασφάλειας και γι’ αυτό το λόγο θέλω να μεταφέρω το μήνυμα ότι, παρά τα οικονομικά μας προβλήματα, οι επισκέπτες δεν πρόκειται να το αντιληφθούν, καθώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα τραυματισμού τουρίστα, με οποιοδήποτε τρόπο».

Τέλος, όσον αφορά στην ελληνική φιλοξενία σημείωσε, ότι «η φιλοξενία αποτελεί ένα εγγενές χαρακτηριστικό της Ελλάδας, αλλά θεωρώ ότι σήμερα οι Έλληνες είναι πολύ περισσότερο φιλόξενοι προς τους τουρίστες, καθώς κατανοούν ότι ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη χώρα. Θέλουμε πράγματι να δείχνουμε τη φιλοξενία και την εγκαρδιότητά μας σε όλους όσους επιλέγουν την χώρα μας για διακοπές. Γνωρίζω επίσης ότι πολλές διασημότητες έχουν βιώσει αυτή τη φιλοξενία και γι’ αυτό επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...