Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Με την easyJet "φλερτάρει" η Σκιάθος

Διερευνητικές επαφές με low cost (χαμηλού κόστους) εταιρείες πραγματοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, προκειμένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των επισκεπτών στη διάρκεια της σεζόν, θέτοντας μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των συζητήσεων την easyJet.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανοίξει προ καιρού ο κύκλος των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και διερευνάται διεξοδικά, αν και κατά πόσο είναι εφικτή η δραστηριοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας και στη Σκιάθο, προς όφελος και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, κατ' επέκταση.

Χειμερινός τουρισμός με Κινέζους

Στο μεταξύ, γκρουπ κινέζων τουριστών και πρακτόρων επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες τη Σκιάθο, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων και τον Όμιλο Επιχειρηματιών Σκιάθου, προκειμένου να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για τους Κινέζους, η Σκιάθος, και στη διάρκεια του χειμώνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν προκύψει, αναμένονται τρία, τουλάχιστον, γκρουπ Κινέζων, το Δεκέμβριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στη Σκιάθο, ενώ είναι πολύ πιθανό, να προστεθούν και άλλα στη διάρκεια της χρονιάς.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι ποιας μορφής δραστηριότητες μπορούν να αναπτύξουν οι συγκεκριμένοι επισκέπτες την περίοδο κατά την οποία είναι κλειστά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα καταλύματα και τα καταστήματα του νησιού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης: «στη διάρκεια της επόμενης περσινής χρονιάς που είχε επίσης επισκεφτεί γκρουπ Κινέζων τουριστών τη Σκιάθο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είχαν πραγματοποιηθεί διάφορες δράσεις με τη συνδρομή του Δήμου, οι οποίες περιελάμβαναν εκδρομές σε μνημεία της Σκιάθου, στο Σπίτι του Παπαδιαμάντη, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και σε εκκλησίες του νησιού και πιστεύουμε ότι είναι εφικτό να επαναληφθούν».

Σταθμός κρουαζιέρας για το χειμώνα

Παράλληλα, έχει ανοίξει ο κύκλος συζητήσεων με ξένους τουρ οπερέιτορς, προκειμένου να ενταχθεί η Σκιάθος μεταξύ των ενδιάμεσων σταθμών που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, τα οποία έχουν ως σημείο εκκίνησης την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποιούν κρουαζιέρες στη διάρκεια του χειμώνα, μεταφέροντας Κινέζους τουρίστες.

Όπως επισημαίνει παράλληλα ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου: «έχουμε έρθει σε επαφή και με Τούρκους πράκτορες, προκειμένου να ξεκινήσουμε συνεργασία που έχει ως επίκεντρο τις κρουαζιέρες και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αναμένονται Τούρκοι στο νησί από τον προσεχή Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...