Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νέος πρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.ΤΗ.Σ, ο Δημήτρης Τριανταφύλλου

Νέος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών, ανέλαβε ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, μετά την παραίτηση του Αθανάσιου Χηνόπουλου.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Χηνόπουλος τονίζει ότι υποβάλλει την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου, που κατέχει από το 2005, προσπαθώντας με την πράξη του αυτή «να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ημερόπλοιων σκαφών και να καταδείξει την αδυναμία του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας, στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των μελών, δηλ. την έκδοση πιστοποιητικών κλάσης για τα πλοία μας από Νηογνώμονα».

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε η Ένωσή μας, δεν τελεσφόρησαν παρά τις συγκρατημένες υποσχέσεις του υπουργείου για λύση του θέματός μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ενωση Επαγγελματικών Σκαφών ζητεί την κατάργηση των πιστοποιητικών κλάσης για τα Ημερόπλοια, που εκτελούν πλόες κατηγορίας ( Γ΄) και ( Δ΄) ή τη θέσπιση ισοδύναμων κανονισμών στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων. Επίσης ζητεί:

- Μείωση του Φ.Π.Α.

- Επαναφορά των βιβλίων απαλλαγής Φ.Π.Α.

- Δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τα Ημερόπλοια και τροποποίηση του Π.Δ. 122.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...