Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πάσχα με πτήσεις

This image depicts Athens International AirportImage via WikipediaΓια μετά το Πάσχα μετατέθηκαν τελικά οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η ΟΣΥΠΑ, η απεργία διαρκείας, που προκήρυξε, θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου και θα πραγματοποιείται μέχρι το τέλος του έτους από τις 20.00 έως τις 06.00 τις καθημερινές, αλλά και τις Κυριακές, όπως και τις αργίες. Αυτή η αλλαγή στάσης έγινε σε ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, όπως αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, εάν πραγματοποιηθεί η απεργία, η πλειονότητα των περιφερειακών αεροδρομίων θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας στις εν λόγω ώρες και ημέρες. Αντίθετα, οι πτήσεις από και προς τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας μας δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Η ΟΣΥΠΑ αποφάσισε για μία ακόμη φορά να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της - οι οποίες, ωστόσο, κρίνονται διαρκώς παράνομες από τα δικαστήρια - καθώς εδώ και τέσσερις μήνες οι υπάλληλοι της ΥΠΑ δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους για νυκτερινή εργασία, καθώς και για εργασία στις αργίες και τις Κυριακές.

Μάλιστα, όπως καταγγέλει η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, σήμερα - ημέρας πληρωμής τους - δεν καταβλήθηκαν οι μισθοί των υπαλλήλων.

Πάντως, η διοίκηση της ΥΠΑ έχει προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην εν λόγω κινητοποίηση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...