Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2012

Μείωση μεν, αλλά σε καμία περίπτωση όση οι προβλέψεις, αποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία και αφορούν την μετακίνηση τουριστών από τα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Η υπηρεσία δημοσίευσε τα στοιχεία του Ιουλίου, καθώς και τα στοιχεία του 7μηνου (Ιανουάριος - Ιούλιος).

Σύμφωνα με αυτά, το 7μηνο επισκέφθηκαν την Ελλάδα από την Γερμανία (αεροπορικώς) 1.650.691 τουρίστες. Αυτό σημαίνει 195.524 λιγότεροι από πέρσι, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Σε ποσοστά, η μείωση είναι λίγο παραπάνω από το 10%, ενώ οι προβλέψεις διαφόρων εκτιμούσαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου για μέχρι και 30%.

Μάλιστα, τον Ιούλιο η μείωση, σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο ήταν κάτω από το 10%, αφού συνολικά είχαμε 526.492 επισκέπτες, ενώ πέρσι τον Ιούλιο 581.430.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο στα στοιχεία που αφορούν τον Ιούλιο, όσο και στα στοιχεία που αφορούν το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η μείωση είναι μεγαλύτερη στους προορισμούς των νησιών (στο επτάμηνο ξεπερνάει το 12%) σε αντίθεση με την μετακίνηση τουριστών στα αεροδρόμια της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου η μείωση είναι αρκετά μικρότερη του 10%. Τον Ιούλιο, για παράδειγμα ήταν μόλις 8,3 λιγότεροι οι επισκέπτες, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...