Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αυξητικές τάσεις στον Τουρισμό για το 2014 προβλέπει το ΞΕΕ

Με την ευκαιρία της μετάβασής του στην Αθήνα για τη συμμετοχή του στο Συνέδριο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χ. Σκούρτης, παρευρέθη ως προσκεκλημένος του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γ. Τσακίρη, στην 3η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου αλλά και στην έκθεση HO.RE.CA.

  
Στους περίπου 1.300 παριστάμενους ξενοδόχους παρουσιάστηκε ο απολογισμός του 2013 για τον ελληνικό τουρισμό, με στοιχεία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού (ΚΤΕΤ).  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα, για τη χρονιά που πέρασε πετύχαμε 11,9 δις άμεσα έσοδα και περίπου 17,9 εκατ. επισκέπτες. 

Για το 2014 τα μηνύματα από τις βασικές αγορές προέλευσης των επισκεπτών της Ελλάδας, υπό την πάγια προϋπόθεση της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και συγχρόνως της καλής εικόνας της χώρας μας, δείχνουν πως η χώρα μπορεί να επιτύχει περαιτέρω αύξηση τόσο σε είσοδο τουριστών όσο και έσοδα.

Στη μεγάλη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και εστίασης ΗΟ.RE.CA, συμμετείχαν και οι παραγωγοί της Κέρκυρας με το δίκτυο «η Κέρκυρα παράγει»,  μια δυναμική παρουσία στον χώρο της γαστρονομίας. Η Κέρκυρα ήτα μία από τις 4 προσκεκλημένες περιοχές της Ελλάδας ανάδειξης της πρωτοβουλίας του ΞΕΕ «Ελληνικό Πρωινό».

Το περίπτερο της Κέρκυρας επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Σκούρτη.  Στη συνομιλία τους τονίστηκε η ανάγκη συντονισμένων δράσεων  της Περιφέρειας και του Υπουργείου με άξονα τη γαστρονομία και τον τουρισμό.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...