Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ρόδος: Mεγάλη κομπίνα πεντάστερων ξενοδοχείων - Πάρτι φοροδιαφυγής με το τετραγωνικό!

Οι ιδιοκτήτες των κατά τα άλλα πανάκριβων ξενοδοχείων είχαν βρει τον τρόπο να αυξάνουν τα κέρδη τους και να κλέβουν το κράτος...


«Καραμπινάτο» σκάνδαλο φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει στο δήμο Ρόδου, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη που δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού! Σύμφωνα με την rodiaki.gr, που αποκαλύπτει το σχετικό θέμα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις σε πολλά επίπεδα.


Η “κομπίνα” αφορά τα τετραγωνικά μέτρα που ήταν δηλωμένα στους πρώην δήμους, βάσει των οποίων γινόταν οι χρεώσεις σε τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας κ.λπ. Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατόπιν εντολής του δημάρχου Ρόδου, προέκυψαν... πράματα και θάματα, ειδικά σε περιοχές όπως το Φαληράκι!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Φαληράκι, που στα “κιτάπια” του δήμου φερόταν να ήταν έκτασης 12.000 τ.μ., πράγμα που διά γυμνού οφθαλμού φαινόταν ότι δεν ήταν αλήθεια. Ο δήμος ζήτησε να γίνει αμέσως έλεγχος, με προβλεπόμενη διαδικασία (παρουσία μηχανικών κ.λπ.) με αποτέλεσμα να επικρατήσει κλίμα “πανικού” για ευνόητους λόγους.

Τελικά ύστερα από πολύμηνες διαδικασίες κατά τις οποίες υπήρξαν αρκετά ευτράπελα, οι ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης ήρθαν σε συμβιβασμό με τον δήμο, δηλώνοντας ότι τα τετραγωνικά μέτρα του ξενοδοχείου ήταν 52.000 και όχι 12.000.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού δεν είναι η μοναδική. Εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για πάρτι φοροαποφυγής σε πολλές περιοχές του νησιού. Λέγεται ότι μέχρι και... ολόκληρα ξενοδοχεία δεν ήταν δηλωμένα στα “κιτάπια” των πρώην δήμων, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για τον δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...