Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ- ΑΝ.ΕΛ. για την απάτη σε βάρος του ΕΟΤ


Με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και παρέμβαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχίζεται η πολύκροτη υπόθεση της ακάλυπτης και ίσως πλαστογραφημένης επιταγής που έκανε φτερά από το χρηματοκιβώτιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει τα εξής:

«Η υπόθεση της πλαστογραφημένης επιταγής του ΕΟΤ, που απασχόλησε τις διωκτικές Αρχές και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρισης του κράτους και του δημόσιου χρήματος ως λάφυρο. Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου. Οι ισολογισμοί του 2011 με κενό τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλουν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Πρέπει, επίσης, να ελεγχθούν όλες οι οικονομικές συναλλαγές των τουριστικών επιχειρήσεων με το υπουργείο Τουρισμού και επιπλέον να αποδοθούν τα πραγματικά ποσά που χρωστούν τα καζίνο στο υπουργείο Τουρισμού και δε φαίνεται από πουθενά να έχουν καταβάλει εδώ και καιρό», αναφέρει η Αγίου Κωνσταντίνου και καταλήγει: «Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όσο ψηλά και αν φτάνουν».

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Ελλήνων

Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά και η αρμόδια τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά για την ίδια υπόθεση.

«Από τις ακάλυπτες πλαστογραφημένες επιταγές των 150 χιλιάδων ευρώ, πήγαμε σε καταγγελίες για μαύρες τρύπες των 12 εκατομμυρίων. Και το πάρτι των αποκαλύψεων, της αδιαφάνειας και του παραλογισμού σε ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού φαίνεται πως μόλις τώρα αρχίζει», τονίζει η κ. Κουντουρά.

«Η Δικαιοσύνη», συνεχίζει, «οφείλει να πράξει όπως πάντα ευσυνειδήτως το καθήκον της. Όσο για το πολιτικό σκέλος του σκανδάλου, η ευθύνη φεύγει πλέον από την πλάτη της αρμόδιας υπουργού και πηγαίνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος οφείλει τόσο να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικούς υφισταμένους του και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ, όσο και να δώσει εξηγήσεις σε έναν λαό που ενώ χειμάζεται μέσα στην ύφεση, τη φτώχια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ίδια ώρα ακούει καταγγελίες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ από δημόσιο χρήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...