Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η British Airways γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που υιοθετεί τη νέα λύση λογιστικής διαχείρισης εσόδων της Amadeus

Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η British Airways έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που υιοθέτησε τη νέα λύση της Amadeus Passenger Revenue Accounting. Η British Airways θα επωφεληθεί από το web-based, φιλικό στο χρήστη σύστημα της Amadeus, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, ούτως ώστε να μετατρέψει τις διαδικασίες λογιστικής διαχείρισης εσόδων από μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία σε γρήγορη και ευέλικτη στρατηγική λειτουργία. 

Το Passenger Revenue Accounting έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τα έσοδά τους, να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τα έσοδα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ενώ οι τρέχουσες διαδικασίες λογιστικής διαχείρισης εσόδων συχνά αργούν να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν έσοδα, το νέο σύστημα της Amadeus προσφέρει αυτοματοποιημένη επεξεργασία και απόκτηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Tails of British Airways Jumbos lined up near ...
Tails of British Airways Jumbos lined up near terminal 5 at Heathrow (Photo credit: Wikipedia)
Η British Airways αναμένεται να μεταφερθεί στη νέα λύση στις αρχές του 2014 και θα επωφεληθεί από την πλήρη ενοποίηση της λύσης με τη λύση Amadeus Altea, την οποία η British Airways έχει υιοθετήσει εδώ και αρκετό διάστημα.

“Η απομάκρυνση των χάρτινων εγγράφων από τη διαδικασία διανομής επιβατών προσφέρει την ευκαιρία να φέρουμε τη λογιστική διαχείριση εσόδων πιο κοντά στις λειτουργικές μας διαδικασίες. Αναζητούσαμε ένα σύστημα λογιστικής διαχείρισης εσόδων που εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα και η λύση που συμφωνήσαμε να υιοθετήσουμε θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με την Amadeus”, δήλωσε η κα. Gyorgyi Szantner, Επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών της British Airways.

“Πιστεύουμε ότι η λύση θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις λειτουργίες λογιστικής διαχείρισης εσόδων επιβατών που χρησιμοποιούμε από “back-office” σε “front-end”, παρέχοντας ορατότητα στην αεροπορική σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβάνοντας τους λειτουργικούς συνεργάτες και το πόσο καλά αποδίδει εντέλει η αεροπορική εταιρεία, ” κατέληξε.

Ο κ. Christophe Bousquet, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανάπτυξης της Amadeus σχολίασε σχετικά: “Η στρατηγική συνεργασία με την British Airways δείχνει ότι και οι δύο εταιρείες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια λύση λογιστικής διαχείρισης εσόδων επόμενης γενιάς. Το σύστημα λογιστικής διαχείρισης εσόδων έχει χτιστεί με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και εμπεριέχει τα πιο εξελιγμένα πρότυπα της βιομηχανίας. Επιτρέπει απόκτηση δεδομένων, reporting και λογιστική σε πραγματικό χρόνο χάρη στη μοναδική ενσωμάτωση με τα λειτουργικά συστήματα της αεροπορικής εταιρείας. Η ακρίβεια και η παραγωγικότητα αυξάνονται και ουσιαστικά αυτή η νέα λύση της Amadeus επιτρέπει στις αεροπορικές να γνωρίζουν τα έσοδά του, με το που κλείσει η πόρτα του αεροπλάνου.”

Και συνεχίζει: “Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες πιστεύουν ότι η λογιστική διαχείριση εσόδων είναι ένας τομέας που χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Η Amadeus φέρνει στην αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν που καλύπτει αυτή την ανάγκη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η British Airways διάλεξε την Amadeus για στρατηγικό της συνεργάτη σε αυτό τον κρίσιμο τομέα.”

Η λύση Passenger Revenue Accounting ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αεροπορικής βιομηχανίας για μια πλήρως ενοποιημένη, κλιμακούμενη και απελευθερωμένη από χαρτί λύση, η οποία προσαρμόζεται πλήρως για να υποστηρίξει συμφωνίες συνεργασίας, όπως συμμαχίες, κοινοπραξίες και συγχωνεύσεις, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται με τάσεις της βιομηχανίας ή νέων αγορών, όπως τα electronic miscellaneous documents (EMD) ή απλοποιημένους interline συμβιβασμούς.

Όντας η τελευταία προσθήκη στο πλούσιο portfolio προϊόντων αεροπορικής τεχνολογίας της Amadeus, το Passenger Revenue Accounting δείχνει τις δυνατότητες της εταιρείας να συμπληρώνει την κύρια σουίτα της Altea με ποιοτικές τεχνολογικές λύσεις. Το Passenger Revenue Accounting είναι διαθέσιμο σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που επιθυμούν να εφαρμόσουν μια νέα λύση λογιστικής εσόδων και μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά στις υπόλοιπες εφαρμογές εξυπηρέτησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Passenger Revenue Accounting παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Amadeus Airline IT.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...