Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αυγενάκης: Nα ιδρυθεί άμεσα αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού

Τη Δημοκρατική Συμμαχία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ενώ κατέθεσε τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ξενοδοχεία των Αθηνών και γενικότερα της Αττικής, υποφέρουν από την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συνεχούς υποβάθμισης και της αύξησης της εγκληματικότητας ιστορικών περιοχών της πρωτεύουσας. Η πτώση που καταγράφεται την τελευταία τριετία στον κλάδο είναι πρωτοφανής, ώστε ήδη 17 ξενοδοχειακές μονάδες των Αθηνών έχουν βάλει λουκέτο. Άμεση μέριμνα της Πολιτείας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, πρέπει να είναι η προστασία της λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εντός Αττικής και των απασχολούμενων σε αυτές.

Ως Δημοκρατική Συμμαχία καλωσορίζουμε τη δέσμευση για την ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με δράσεις μέσα από το ΕΣΠΑ και την ένταξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού σε πρόγραμμα που σχεδιάζεται για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο, υπογραμμίζουμε ότι οι ηγεσίες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αν και συγκυβερνούν, πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από ανακοινώσεις και εξαγγελίες, αλλά να αντιμετωπίσουν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπορούν τώρα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, να τολμήσουν να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. είναι να προχωρήσει η κατάργηση του ειδικού τέλους για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να ιδρυθεί άμεσα αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού, όπως συμφωνούν όλοι, καταργώντας ταυτόχρονα αρκετές από τις σημερινές θέσεις υπουργών και υφυπουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...