Στη συνάντηση συζητήθηκε η διαμόρφωση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και οι συνέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.
Ειδική αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν στην πλήρη άρση του καμποτάζ και στην αναβάθμιση των λιμανιών σε επίπεδο ειδικών υποδομών, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες που υπάρχουν και στο διεθνή ανταγωνισμό.
Η Ελλάδα –όπως τονίστηκε- λόγω του νησιωτικού της συμπλέγματος, των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της, αλλά και προορισμών με ισχυρό brand name στην παγκόσμια αγορά, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάπτυξη της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια, που θα τονώσει σημαντικά τον τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα.
Η κρουαζιέρα σύμφωνα με διεθνείς μελέτες αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα στον τουρισμό, με τους επιβάτες να διπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια και τη διεθνή ζήτηση να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια τουρίστες το 2016.
Η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Θα αναβαθμίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και θα προσφέρει σημαντικά έσοδα, δίνοντας ώθηση στις τοπικές αγορές και την εθνική οικονομία γενικότερα.»
O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης δήλωσε:
«Η κρουαζιέρα είναι ένας δυναμικός τομέας της οικονομίας μας και η ανάπτυξή της αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή. Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες ύφεσης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός που να στηρίζει την ανάγκη αύξησης του αριθμού home porting, μια ολιστική προσέγγιση σε κυβερνητικό επίπεδο κι ένα στρατηγικό σχέδιο για μια οριζόντια πολιτική ανάπτυξης λιμένων κρουαζιέρας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.