Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ύμνοι για τη Σίφνο από τον ξένο τύπο!

Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια που επιφύλαξαν για τη Σίφνο σημαντικά ταξιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας, σε συνέχεια επιτυχημένης δημοσιογραφικής αποστολής που οργανώθηκε πρόσφατα στο νησί από τον Δήμο. 

Σε εκτενή ρεπορτάζ του Focus, του Viaggi Vacanze και του Turismo εξαίρονται η καθαρή θάλασσα και η φιλοξενία των κατοίκων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γεύσεις, την κουλτούρα και τις παραδόσεις του νησιού.

Ειδικότερα, το Focus αναφέρει ότι η Σίφνος «είναι το πιο αυθεντικό νησί των Κυκλάδων» και κάνει αναλυτική περιγραφή στην προσβασιμότητα, στη μορφολογία του εδάφους, στις υποδομές, τις ανωδομές, τα καταλύματα, τις ταβέρνες και τις υπηρεσίες με έμφαση στα καταστήματα με τοπικά προϊόντα και στα εργαστήρια κεραμικής. Επαινετικά είναι και τα σχόλια για «τον νεαρό δήμαρχο Ανδρέα Μπαμπούνη που έχει οργανώσει καλά το νησί» ενώ αναλυτικά περιγράφονται τα σημαντικότερα επισκέψιμα σημεία, όπως μοναστήρια, παραλίες, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά.

Το Viaggi Vacanze με τίτλο «Σίφνος, ο θησαυρός του Αιγαίου» αναφέρεται στη βράβευση του National Geographic και, αφού δίνει έμφαση στον ιστορικό ορυκτό πλούτο, το χρυσό και το ασήμι, τονίζει: «Η Μύκονος, η Ίος και η Σαντορίνη παρόλο που είναι πιο γνωστές και συγκεντρώνουν τον περισσότερο τουρισμό των Κυκλάδων αναγνωρίζουν και σέβονται τη Σίφνο για την ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων της». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ιστορία του νησιού από την Μυκηναϊκή εποχή καθώς και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, ενώ ταυτόχρονα εξαίρεται η ποιότητα των κατοίκων καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός με τους επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, το Turismo θεωρεί ότι «για να συμπληρώσει κανείς ένα ταξίδι στην Ελλάδα δεν γίνεται να μην επισκεφτεί τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα τη Σίφνο, το πιο όμορφο νησί που συγκεντρώνει τα περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία όλων των νησιών του Αιγαίου».

«Η υπέροχη θέα, οι μπλε και άσπρες εκκλησίες ξεχωρίζουν στις κορυφές των λόφων» προσθέτει το περιοδικό και αναφέρεται στην καλαισθησία των σπιτιών με τους κήπους, στα λευκά χωριά στους λόφους και τη θάλασσα, στα κρυστάλλινα νερά και στο υπέροχο κλίμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...