Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΕΤΕ: Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού απαιτεί σταθερότητα ηγεσίας

«Από το 1992 μέχρι το 2012 έχουμε μετρήσει 54 διαφορετικά πρόσωπα –υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς- με αρμοδιότητα τον ελληνικό τουρισμό και με μέσο όρο παραμονής τους έξι μήνες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο τουρισμός χρειάζεται σταθερή ηγεσία. Και για να τρέξει γρήγορα, χρειάζεται να τεθεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, όπως έκανε η Τουρκία πριν από λίγα χρόνια και δεν τη βλέπουμε πια, τόσο μακριά που έχει φύγει».

Με τη φράση αυτή, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γεώργιος Δρακόπουλος, αιτιολόγησε τη θέση του φορέα για τη θεσμοθέτηση μόνιμης θέσης γενικού γραμματέα Τουρισμού, με τουλάχιστον πενταετές συμβόλαιο, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην ασκούμενη πολιτική.

Μιλώντας σε συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia, ο ίδιος επισήμανε ότι εξίσου βασικό είναι να αλλάξει και η νοοτροπία των φορέων του τουρισμού και να υπάρξει στενότερη συνεργασία, καθώς «στην Ελλάδα προτιμούμε να είμαστε ιδιοκτήτες περιπτέρου, παρά μέτοχοι σε σούπερ μάρκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...