Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο «Βασιλιάς» αλλάζει πάλι χέρια Το ξενοδοχείο King George Palace στο Σύνταγμα συμμαχεί με τη γειτονική Μεγάλη Βρεταννία

Κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη θα λειτουργούν πλέον τα δυο μεγαλύτερα, πολυτελέστερα ιστορικά ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος. Το ξενοδοχείο King George Palace αλλάζει και πάλι χέρια και περνά στη διαχείριση της εταιρείας Λάμψα ΑΕ, η οποία είναι ιδιοκτήτρια και της διπλανής ξενοδοχειακής ναυαρχίδας, της Μεγάλης Βρεταννίας. Το σχετικό προσύμφωνο ανάμεσα στην τράπεζα Eurobank -ιδιοκτήτρια του King George Palace - και τη Λάμψα υπογράφηκε χτες και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα. 
 
«Πρόκειται για μια από τις πιο αισιόδοξες ειδήσεις μέσα στο γενικότερο κλίμα μελαγχολίας που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση», ανέφεραν χτες στα «ΝΕΑ» κύκλοι της Λάμψα και συμπλήρωναν: «Παράλληλα, με την επένδυση αυτή, ένας ισχυρός εφοπλιστικός όμιλος, όπως είναι ο όμιλος Λασκαρίδη, δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα του αύριο». Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει τη μίσθωση του King George για διάρκεια 20 χρόνων (10+5+5 έτη) στη Λάμψα ΑΕ, η οποία ωστόσο θα έχει δικαίωμα (οψιόν) να το εξαγοράσει πλήρως σε περίπτωση που η Eurobank αποφασίσει να προχωρήσει στην πώλησή του. Το ετήσιο σταθερό μίσθωμα που θα εισπράττει η Eurobank θα ανέρχεται σε περίπου 700.000 ευρώ, ενώ θα εισπράττει επιπλέον και κάποιο ποσοστό επί του τζίρου του ξενοδοχείου. Τη διαχείριση του King George αναμένεται να αναλάβει η αμερικανική πολυεθνική ξενοδοχείων Starwood, η οποία ήδη σήμερα δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως διαχειρίστρια της Μεγάλης Βρεταννίας και του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η πρόσφατη επιστροφή. Το πολυτελές ξενοδοχείο King George, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1936, άνοιξε ξανά τις πύλες του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 από τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη. Στο διάστημα των τελευταίων 8 χρόνων απέσπασε διεθνείς διακρίσεις, καθώς βρέθηκε μεταξύ των 100 κορυφαίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη και βραβεύθηκε από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller Αμερικής στα Readers Choice Awards 2006 και 2007. Επίσης έχει τιμηθεί στη Hot list του 2005 και στην Gold list του 2007 και του 2008, ενώ βρέθηκε ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, στο περιοδικό «Travel + Leisure» το 2009. Το 2008 ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο πόλης και διακρίθηκε μεταξύ των 100 καλύτερων του κόσμου από τα Conde Nast Traveler Gold List Readers Choice Awards. 
 
Στην τουριστική σκηνή της Αθήνας το King George επέστρεψε στις 31 Μαΐου 2004. Είχαν προηγηθεί 15 πέτρινα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ήταν κλειστό. Η συνολική επένδυση που έγινε το 2004 για την ανακαίνιση του παλατιού από τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ η Grecotel θα είχε την ευθύνη λειτουργίας του για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια. Ομως, η οικονομική κρίση και η φθίνουσα πορεία του τουρισμού της Αθήνας οδήγησαν τον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη να αποχωρήσει πολύ νωρίτερα από το King George. 
 
Σήμερα το ξενοδοχείο διαθέτει 105 δωμάτια, από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι σουίτες. Ανάμεσά τους υπάρχουν έξι ειδικές σουίτες, μία προεδρική και μία βασιλική σουίτα. Στην γκάμα των υπηρεσιών περιλαμβάνονται ακόμα το King George Club Lounge, το Tudor Bar, το Fitness Club και το συνεδριακό κέντρο King George Ballroom.
 
TA NEA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...