Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέες απεργίες στην Iberia

Iberias
Image by jmiguel.rodriguez via Flickr
Σε πέντε ακόμη 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν οι πιλότοι της Iberia, της μεγαλύτερης ισπανικής αεροπορικής εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία μιας θυγατρικής χαμηλού κόστους από την εταιρεία.

Οι πιλότοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργίες που έχει εξαγγείλει το προσωπικό εδάφους και τα πληρώματα καμπίνας στις 13, 17, 20, 24 και 29 Φεβρουαρίου.

Οι πιλότοι έχουν πραγματοποιήσει από το Δεκέμβριο επτά απεργίες, η κάθε μία από τις οποίες έχει οδηγήσει στην ακύρωση περίπου του ενός τρίτου των πτήσεων της Iberia.

Οι απεργίες αποτελούν αντίδραση στην απόφαση της Iberia να δημιουργήσει μία χαμηλού κόστους θυγατρική εταιρεία, την Iberia Express, εξαιτίας της οποίας αναμένεται να καταργηθούν 5.000 θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Spanair, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της την προηγούμενη Παρασκευή, ζήτησε χθες Δευτέρα να υπαχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο με ένα παθητικό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα δικαστήριο της Βαρκελώνης «είναι αρμόδιο για να αποφασίσει για το αίτημα υπαγωγής στο πτωχευτικό δίκαιο. Η εταιρεία παρουσίασε παθητικό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ» ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Enhanced by Zemanta

Γαλλική καταδίκη της EasyJet για τις χρεώσεις της

EasyJet
Image by mayhem via Flickr
Μετά τη σημερινή καταδίκη της από τη γαλλική δικαιοσύνη, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet καλείται να αναπροσαρμόσει μία σειρά από γενικούς όρους που εφαρμόζει για τους επιβάτες της, κυρίως να καταργήσει ορισμένα έξοδα που τους χρεώνει.

Ενοχλημένη από τα πολυάριθμα παράπονα παθόντων, η οργάνωση προστασίας καταναλωτών UFC Que Choisir προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας κατά την ακροαματική διαδικασία τους «νεφελώδεις» όρους, που δημιουργούν μία «ανισορροπία σε βάρος του καταναλωτή». Στην 57σέλιδη απόφασή του παρισινό δικαστήριο δικαίωσε σήμερα την οργάνωση, επιβάλλοντας στην εταιρεία την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 300.000 ευρώ, συν τους τόκους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, μεταξύ των όρων που καταγγέλλει η UFC, οι 23 είναι «παράνομοι», ή «καταχρηστικοί»: αφορούν τα ωράρια, τις αποσκευές, τις καθυστερήσεις, τη χρέωση φόρων αεροδρομίου, τα προσωπικά δεδομένα κ.ο.κ. Η EasyJet οφείλει να αφαιρέσει αυτούς τους όρους εντός διμήνου, στην αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει «150 ευρώ ανά όρο και ημέρα» καθυστέρησης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Olympic Air: Νέο δρομολόγιο Αθήνα - Τελ Αβίβ

Airbus A320-200 landing at London Heathrow Air...
Image via Wikipedia
H Olympic Air προσθέτει από τις 9 Μαρτίου 2012 στον προγραμματισμό των τακτικών πτήσεών της την μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ.

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Τελ Αβίβ θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A320/A319 τρείς φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή. Τη Δευτέρα και την Παρασκευή η αναχώρηση θα γίνεται στις 10:35 πμ, ενώ την Κυριακή στις 11:55 πμ.

Αντίστοιχα, από Τελ Αβίβ προς Αθήνα, τη Δευτέρα και την Παρασκευή η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη στις 13:20, ενώ την Κυριακή στις 15:20. (Όλες οι ώρες είναι τοπικές).

Την καλοκαιρινή περίοδο η συχνότητα των πτήσεων θα αυξηθεί σε τέσσερις εβδομαδιαίως, προσθέτοντας την Πέμπτη στις προγραμματισμένες πτήσεις. Η διάρκεια πτήσης είναι 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ δεν υπάρχει διαφορά ώρας.

Για τους επιβάτες του σκέλους Τελ Αβίβ - Αθήνα η Olympic Air προσφέρει ανταποκρίσεις προς τα Βαλκάνια, την Κύπρο, την Ολλανδία, αλλά και προς όλο το δίκτυο εσωτερικών προορισμών στο οποίο επιχειρεί η εταιρεία.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία για προσέλκυση μαθητικών εκδρομών στην Ήπειρο

Ο θεματικός για θέματα Παιδείας Αντπεριφερειάρχης  κ. Παντελής  Κολόκας σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας ΔΒΜ κ. Άννα Διαμαντοπούλου,  της, έθεσε το θέμα της αναστολής κατάργησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου, για τα οποία η Υπουργός συμφώνησε για την χρησιμότητά τους, παραπέμποντας ωστόσο για περαιτέρω συνεργασία στην Υφυπουργό κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη την Υπουργό για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και μέσω των ΚΠΕ, σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής μαθητικών εκδρομών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα της μετέφερε το ενδιαφέρον σχολείων από την Κύπρο και περιοχές της Ελλάδος για επισκέψεις στην Ήπειρο, αναλύοντας παράλληλα τις βασικές παραμέτρους πρότασης που έχει η Περιφέρεια, την οποία αντιμετώπισε με θετικό πνεύμα η Υπουργός. Μάλιστα, υποσχέθηκε να την εξετάσει αναλυτικά ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, με επέκταση τους και σε άλλες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προσπάθειες για προσέλκυση μαθητικών εκδρομών από την Κίνα.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δύο ξενοδοχεία σε.. όργιο παρανομιών στη Μύκονο κάτω από τη μύτη της πολεοδομίας

Οικοδομική...έκρηξη μέσα στο χειμώνα στις περιοχές «φιλέτα» της Μυκόνου, με κατοικίες να ανεγείρονται χωρίς άδεια, από ιδιοκτήτες πρόθυμους να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα, προκειμένου να τις εντάξουν στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, παρά τα όσα ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» δύο ξενοδοχεία, το ένα στα «περίχωρα» της Χώρας και το άλλο πάνω από διάσημη παραλία του νησιού, προσθέτουν δωμάτια ενώ σε μία άλλη παραλία χτίζεται ολόκληρο μπαρ στα όρια της ακτής, ενώ αρκετά είναι και τα μεμονωμένα σπίτια που χτίζονται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

300.000 μικροπωλητές στο παρεμπόριο ειδών λαϊκής τέχνης

Έκρηξη παρουσιάζει το παραεμπόριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τους παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές να φτάνουν τους 300.000 σε ολόκληρη τη χώρα και το τζίρο από τις πωλήσεις παράνομων προϊόντων να αγγίζει ακόμα και το 30% του Α.Ε.Π.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγέλλει πως προωθούνται στην αγορά προϊόντα κακής ποιότητας και ιδιαιτέρως ακαλαίσθητα με την μορφή ειδών λαϊκής τέχνης, τα οποία μάλιστα εμφανίζουν παραπλανητική σήμανση κατασκευής στην Ελλάδα, ενώ διατίθενται από αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ryanair: Απ’ ευθείας πτήσεις από Άραξο για Πάφο

English: Two aircraft of the low-cost airlines...
Image via Wikipedia
Η γνωστή αεροπορική εταιρεία Ryanair θα αρχίσει πτήσεις από την Πάφο τον ερχόμενο Απρίλιο, προς 14 προορισμούς της Ευρώπης και θα πραγματοποιεί πέραν των 80 πτήσεων κάθε εβδομάδα.

Στους 14 αυτούς προορισμούς περιλαμβάνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, και η Πάτρα, με το αεροδρόμιο του Αράξου.

Αναλυτικά, οι προορισμοί της Ryanair από την πόλη θα είναι προς τους ακόλουθους 14 προορισμούς: Πάτρα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Φρανκφούρτη, Κάουνας, Κρακοβία, Λονδίνο, Μεμίνγκεν (Γερμανία), Πέργαμο (Ιταλία), Όσλο, Πίζα, Ρώμη, Στοκχόλμη και Τρεβίζο (Ιταλία)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Τούρκος κροίσος που αγοράζει 4 ελληνικές μαρίνες

Σίγουρος πως θα αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ο Τούρκος «Κροίσος» Φερίτ Σακένκ, που κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας «Doğuş Holding». 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Από τις 4 έως 7 Φεβρουαρίου η Horeca 2012 για τον τουρισμό

Reviewdebat Misset Horeca #horecava
Image by Punkmedia.nl via Flickr
Στην έκθεση Horeca 2012, που θα γίνει από το Σάββατο 4 έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, έχει δοθεί το επόμενο ραντεβού της τουριστικής βιομηχανίας. Η 7η έκθεση Horeca έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 370 και πλέον εκθετών ενώ στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, είναι να ξεπεράσει τους 70.000 επισκέπτες.

Οι διοργανωτές της Horeca έχουν έρθει σε συμφωνία με 250 «hosted buyers» προκειμένου να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες στο πλαίσιο της έκθεσης.

Στο μεταξύ, στην έκθεση θα παρουσιαστεί η δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό», που στόχο έχει τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την γαστρονομία, ενώ ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις για τις τεχνολογίες που αλλάζουν όψη στα ξενοδοχεία.

Τέλος στη Horeca θα πραγματοποιηθεί το 5o Διεθνές Forum Γαστρονομίας, όπως επίσης το 1ο Φεστιβάλ Μπίρας και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ του SCAE Hellas.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προορισμός κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη

Διπλή στήριξη, τόσο από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, όσο και μέσω του Οργανισμού Τουρισμού, θα λάβει η προσπάθεια του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) για την καθιέρωση της πόλης ως προορισμού κρουαζιέρας.

Πετάτε για Λονδίνο; Ακούστε Beatles

English: The Beatles wave to fans after arrivi...
Image via Wikipedia
Στο διεθνές αεροδρόμιο του Καϊρου, βρήκαν έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο να συντροφεύουν τους ταξιδιώτες, ενω περιμένουν να επιβαστούν.

Μπορεί οι συνηθισμένες ανακοινώσεις σε ένα αεροδρόμιο να αφορούν τον αριθμό της πτήσης, τον προορισμό, την πύλη επιβίβασης ή τις καθυστερήσεις των πτήσεων, όμως αυτό δεν ισχύει πλέον για το διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

Εκεί, οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν και μουσική που θα σχετίζεται με τον προορισμό τους. Έτσι, όσοι ταξιδεύουν για Λονδίνο θα ακούνε τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles, όσοι έχουν για προορισμό τους την αυστριακή πρωτεύουσα θα ακούνε βιεννέζικα βαλς, ενώ εκείνοι που θα ταξιδεύουν στο Παρίσι θα ακούνε επιτυχίες της Εντίθ Πιάφ και όσοι για Φραγκφούρτη μελωδίες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - Όλα τα δικαιολογητικά για τους ξενοδόχους

Συνολικά θα διατεθούν 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού σε δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Το όνειρο για λίγες ημέρες διακοπών θα μπορέσουν να απολαύσουν και φέτος όσοι πάρουν δελτία κοινωνικού τουρισμού.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για τη χρονική περίοδο από 1/04/2012 έως 31/03/2013.
Η διάρκεια των διακοπών ορίστηκε  σε έξι ημέρες (πέντε διανυκτερεύσεις).
Πανελλαδικά θα διατεθούν σε δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας 380.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού .

Τι πρέπει να κάνουν οι ξενοδόχοι για να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΟΕΕ
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται  να προσέλθουν μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα, στη Νομική Υπηρεσία του Οργανισμού (Αγησιλάου 10, 5ος όροφος , γραφείο 506) ή στην Περιφέρεια, στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, προκειμένου να υπογράψουν σχετική σύμβαση , προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα έχουν τετραετή ισχύ και διάρκεια από 1/4/2012-31/3/2016 , με δικαίωμα ή διακοπής της συνεργασίας ή ανανέωσης της σε κάθε ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού .

Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις , ανεξάρτητα νομικής μορφής, θα πρέπει να προσκομίσουν για την υπογραφή της σύμβασης υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

1.Φωτοαντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας αρμοδίως επικυρωμένο.
2. Φωτοαντίγραφο αδείας εστιατορίου αρμοδίως επικυρωμένο και συμφωνητικό μίσθωσης, στην περίπτωση που μισθώνεται χώρος εντός της επιχείρησης για χρήση εστιατορίου , όταν υπογράφεται σύμβαση με παροχή ημιδιατροφής.
3.Φωτοαντίγραφο αδείας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος , αρμοδίως επικυρωμένο , όταν υπογράφεται σύμβαση με παροχή πρωινού.
4. Η ύπαρξη και λειτουργία πισίνας δηλώνεται υποχρεωτικά και υποβάλλεται ή κατά νόμο άδεια λειτουργίας της .
5. Αστυνομική ταυτότητα νομίμου εκπροσώπου που υπογράφει τη σύμβαση και σφραγίδα της επιχείρησης .
6.Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τον Οργανισμό ) νομίμως υπογεγραμμένη.

Ανάλογα με τη μορφή λειτουργίας του καταλύματος , απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αν η επιχείρηση λειτουργεί με μορφή ΟΕ ή ΕΕ:
Καταστατικό εταιρείας και πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο περί τροποποιήσεως ή μη του καταστατικού και μη λύσεως της εταιρείας.
Αν έχει γίνει τροποποίηση αντίγραφα όλων των τροποποιητικών πράξεων, νομίμως επικυρωμένα.

2. Αν η επιχείρηση λειτουργεί με μορφή ΕΠΕ:
Καταστατικό εταιρείας και το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε αυτό και πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο περί τροποποιήσεως η μη του καταστατικού και μη λύσεως της εταιρείας.
Αν έχει γίνει τροποποίηση , αντίγραφα όλων των τροποποιητικών πράξεων, νομίμως επικυρωμένα.

3. Αν η επιχείρηση λειτουργεί με μορφή Α.Ε :
α) ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε το καταστατικό της εταιρείας και τυχόν τροποποιήσεις με τα αντίστοιχα ΦΕΚ .
β)Βεβαίωση περί τροποποιήσεως η μη του καταστατικού της εταιρείας και μη λύσεως αυτής (εκδίδεται μέσω ΚΕΠ )
γ)ΦΕΚ δημοσίευσης των μελών του Δ. Σ
δ) Πρακτικό του Δ. Σ της εταιρείας , που θα εκδηλώνεται η βούληση του νομικού προσώπου για την κατάρτιση της σχετικής σύμβασης και διορισμό του εκπροσώπου της εταιρείας που θα υπογράψει τη σύμβαση.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2012 γίνονται δεκτά τουριστικά καταλύματα:
α) Ξενοδοχεία και ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων από πέντε αστέρων μέχρι και ενός αστεριού.
β)Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα –δωμάτια και τουριστικά καταλύματα μικτής μορφής από τεσσάρων κλειδιών μέχρι και δύο κλειδιών.
γ)Παραδοσιακά καταλύματα Α΄και Β΄ τάξης.
δ) Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες –επαύλεις .
ε) Κάμπινγκς ,ανεξαρτήτως κατηγορίας και μόνο με παροχή ημιδιατροφής
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μονάδες των οποίων ο αριθμός κλινών είναι κάτω από δέκα.

Όσοι εκπρόσωποι τουριστικών καταλυμάτων υπέγραψαν το 2011 πενταετή σύμβαση συμμετοχής στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και επιθυμούν τη συνεργασία στο πρόγραμμα έτους 2012, θα πρέπει να αποστείλουν στην Υπηρεσία ,Δ/νση Μετεργασιακής Μέριμνας , τμήμα Φυσικής Αγωγής, Αγησιλάου 10, 102 10 Αθήνα, μέχρι 29/2/2012, δήλωση αποδοχής συνεργασίας και δήλωση επιλογής υψηλής περιόδου (όπου προβλέπεται).
Η δήλωση αποδοχής έχει το κύρος και την ισχύ σύμβασης.
Με τη δήλωση αποδοχής υποχρεωτικά θα αποστείλουν :
α) Φωτοαντίγραφο του ειδικού σήματος λειτουργίας αρμοδίως επικυρωμένο .
β)Φωτοτυπία της αδείας εστιατορίου , αρμοδίως επικυρωμένη
γ) Φωτοτυπία της αδείας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αρμοδίως επικυρωμένη.
δ) Φωτοτυπία της κατά νόμο αδείας λειτουργίας πισίνας αρμοδίως επικυρωμένη.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυξημένες οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα

Άνοδο 8,65% σε σχέση με το 2010 παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, για το σύνολο του 2011. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμο 70.000 ευρώ στην Easy Jet για διακρίσεις σε βάρος των ΑμΕΑ

Easy Jet (Madrid Barajas)
Image by Patxi64 via Flickr
Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε στη βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet χρηματικό πρόστιμο ύψους 70 000 ευρώ γιατί αρνήθηκε να επιβιβάσει σε αεροσκάφος της επιβάτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αναπηρίας.

Θύματα υπήρξαν τρεις επιβάτες, το 2008 και 2009 που τους αρνήθηκαν το δικαίωμα να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο της Easy Jet από το γαλλικό αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, γιατί ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και ασυνόδευτοι.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρεις νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο

English: Costa Concordia Polski: Statek pasaże...
Image via Wikipedia
Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη.

Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ικανοποίηση των τουριστικών πρακτόρων για την άρση του καμποτάζ

Για πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του ελληνικού τουρισμού γενικότερα, κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι τουριστικοί πράκτορες στην Ελλάδα (Hatta) με αφορμή την πλήρη άρση του καμποτάζ, εξέλιξη για την οποία εκφράζουν την ικανοποίηση τους.

Όλα τα πλεονεκτήματα της άρσης του καμποτάζ, το οποίο αποτελούσε αίτημα του συνδέσμου όπως τονίζεται, έχουν αναδεχθεί σε σειρά ημερίδων και διεθνών συνεδρίων, που έχει διοργανώσει ο ΗΑΤΤΑ, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τον διεθνή χώρο της κρουαζιέρας.

Ο ΗΑΤΤΑ, από την πλευρά του, θα επικοινωνήσει διεθνώς την άρση του καμποτάζ μέσω όλων των καναλιών που διαθέτει, προκειμένου να συμβάλλει στην άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση του τουριστικού κλάδου, όπως αναφέρει.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο «Αστέρας» της Βουλιαγμένης

Στο τελικό στάδιο, βρίσκεται η διαδικασία των όρων αποκρατικοποίησης του ξενοδοχείου «Astir Palace Resort».

Η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση επενδυτών, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. 



Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Παραδόθηκαν στην αστυνομία ιδιοκτητες ξενοδοχείου για μη απόδοση ΦΠΑ

Στη σύλληψη δύο ιδιοκτητών ξενοδοχείου στη Χαλκιδική προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του Πολυγύρου καθώς δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ κατ’ εξακολούθηση, από τον Αύγουστο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕ TA ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Σε δικαστική διαµάχη βρίσκονται τα τηλεοπτικά κανάλια µε τους ξενοδόχους για την καταβολή αµοιβών για την χρήση τηλεόρασης στα δωµάτια.

Ο Οργανισµός «Τηλεοπτικά ∆ικαιώµατα», που εκπροσωπεί τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν έκανε δεκτές τις αµοιβές που πρότεινε το Ξενοδοχειακό Επιµελητήριο Ελλάδος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

H Emirates λανσάρει το ασύρματο internet στα αεροσκάφη Α380

Emirates Boeing 777
Image by griffs0000 via Flickr
Όλο και περισσότεροι επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν με αεροσκάφη τύπου Α380, μπορούν τώρα να συνδέονται στο internet, να στέλνουν email και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς η Emirates λανσάρει στα αεροσκάφη της, Wi-Fi σύνδεση στο internet, σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών, OnAir.

Οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Wi-Fi, καθώς ταξιδεύουν, χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablet pc και τηλεφώνων και laptops. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ασύρματης σύνδεσης στις συσκευές τους, να συνδεθούν στο δίκτυο της OnAir και να ακολουθήσουν τα απλά βήματα σύνδεσης στο internet. Πολλοί επιβάτες των Α380 έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, καθώς η υπηρεσία έχει εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί για τα πρώτα αεροσκάφη τύπου Α380 ήδη από το περασμένο έτος.

«Η Emirates αναγνωρίζει, ότι το να είναι κανείς συνδεδεμένος στο internet, ενώ ταξιδεύει, είναι ολοένα και πιο σημαντικό, ιδίως κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων. Το να προσφέρουμε σύνδεση στο internet αποτελεί ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας των επιβατών μας σε κάθε πτήση, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωή στο έδαφος» δήλωσε ο Patrick Brannelly, Vice President Corporate Communications Product, Publishing, Digital and Events. «Ως αποτέλεσμα της δοκιμής των υπηρεσιών που πραγματοποιήσαμε, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για το τι επιθυμούν και χρειάζονται οι πελάτες μας από το internet καθώς ταξιδεύουν και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να το προσφέρουμε σε πολύ προσιτές τιμές».

«Η Emirates έχει ανοίξει το δρόμο για τη χρήση κινητών τηλεφώνων, με 91 αεροσκάφη να επιτρέπουν σήμερα, την υπηρεσία αυτή» πρόσθεσε. «Είμαστε πολλοί ικανοποιημένοι για το λανσάρισμα του OnAir Wi-Fi στα αεροσκάφη Α380 και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε επιπλέον προϊόντα επικοινωνίας σε ολόκληρο το στόλο μας».

Οι Wi-Fi υπηρεσίες θα προσφέρονται αρχικά στα 11 από τα 19 αεροσκάφη τύπου Α380 της Emirates, ενώ το σύστημα θα εγκατασταθεί σε όλο το στόλο των υπολοίπων 71 αεροσκαφών τύπου Α380 που έχουν παραγγελθεί. Επιπλέον, από τα μέσα του 2012, όλα τα νέα αεροσκάφη τύπου Α380 της Emirates θα παρέχουν Wi-Fi και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (φωνή και δεδομένα).

«Η Emirates προσφέρει διαρκώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες τεχνολογίας στους πελάτες της. Καθιστώντας την εν πτήσει σύνδεση διαθέσιμη, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, τις οποίες οι επιβάτες θα απολαύσουν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι και τα αεροσκάφη Α380 αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αεροπορικής τεχνολογίας», πρόσθεσε ο Adel Al Redha, Emirates Executive Vice President, Engineering and Operations. «Με τα προϊόντα της OnAir, η Emirates εξασφαλίζει ότι οι επιβάτες της θα απολαύσουν τη σύνδεσή τους στο internet ταξιδεύοντας με το πιο αναβαθμισμένο αεροσκάφος».

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου €6 για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και περίπου €12 για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πακέτα δεδομένων. Ενδεικτικά ένας κάτοχος Blackberry, αγοράζοντας ένα πακέτο των €6, μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος καθ’ όλη τη διάρκεια μιας πτήσης από το Ντουμπάι στο Παρίσι, πτήση που διαρκεί περίπου εξίμιση ώρες.«Το γεγονός ότι η Emirates επέλεξε τις υπηρεσίες της OnAir για τα αεροσκάφη τύπου Α380, αποδεικνύει τη στρατηγική ανάπτυξης της υπηρεσίας SwiftBroadband-based. Με την σημαντική ανάπτυξη του Α380 δικτύου της Emirates, είναι βασικό για τους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες internet ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε», δήλωσε ο Ian Dawkins, Διευθύνων Σύμβουλος της OnAir.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΣΥ - Αυγενάκης: Πλήρης κατάργηση του καμποτάζ για να αναπτυχθεί ο τουρισμός

"Η κατάργηση όλων των περιορισμών που προκύπτουν από το καμποτάζ στα πλοία με σημαίες μη ελληνικές ή κοινοτικές, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και σε όλα τα συναφή τουριστικά επαγγέλματα".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την άρση του καμποτάζ και τονίζεται:

"Ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, πρέπει να ενισχύεται συνεχώς, καθώς οι νέες τουριστικές τάσεις, αλλά και οι νέες ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη θα πρέπει να ικανοποιούνται πλήρως και στη χώρα μας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι σημερινές οικονομικές συνθήκες που συνθλίβουν τον τουριστικό κλάδο επιτάσσουν μεταξύ άλλων την άρση του καμποτάζ, καθώς θα ενισχυθούν εκτός από τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδυασμένες μεταφορές, ο κλάδος της εστίασης, αλλά και όλες οι υπηρεσίες που τροφοδοτούν τον τουριστικό τομέα. Αυτονόητη θεωρούμε την παροχή κινήτρων στις εταιρίες για την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων σε ξηρά και θάλασσα".

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Στρατηγικό σχέδιο για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη!


«Πρόσω ολοταχώς» για ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε προορισμό κρουαζιέρας βάζει για το 2012 η ΟΛΘ Α.Ε., μέσα από μία σειρά νέων έργων και συμφωνιών, αλλά και παραχωρήσεων μέσω διαγωνισμών, με «κορωνίδα» την παραχώρηση του υφιστάμενου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας σε εταιρεία κρουαζιέρας, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, αλλά και την πρόσκληση ενδιαφέροντος για παραχώρηση-εκμετάλλευση του κρηπιδώματος 10 στο δεύτερο προβλήτα και χερσαίου χώρου για τη δημιουργία νέου (δεύτερου) τερματικού σταθμού κρουαζιέρας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αναστάτωση και οργή στη Λακωνία για το παραμύθι με την ελονοσία...

Αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει στη Λακωνία, αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος” της 4ης Ιανουαρίου 2012, το οποίο κάνει λόγο για το θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων ελονοσίας σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
“Απαράδεκτο, ανυπόστατο, κατευθυνόμενο και κατασκευασμένο” κατονομάζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο χαρακτηρίζει ως  προϊόν φαντασίας του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Φράγκου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.EΛ.Π.ΝΟ.), αναφέρεται ότι σε καμία περιοχή της χώρας δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που να οφείλονται στην ελονοσία, διαψεύδοντας έτσι κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για θανάτους από τη νόσο.
 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΤ: Θετική πορεία, παρά το μειωμένο μπάτζετ

Θετικός ήταν ο απολογισμός του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου για τη λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού το 2011.

Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΟΤ και συζήτησε με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Κώστα Ζήκο και το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Γιώργο Κολέτσο την θετική πορεία του τελευταίου χρόνου και τον σημαντικό εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού, με την καλή αξιοποίηση των πόρων. 
 
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το βέλτιστο αποτέλεσμα των διαφημιστικών δράσεων που επιτεύχθηκαν με μειωμένο προϋπολογισμό.
 
Στη συνέχεια συζητήθηκε το στρατηγικό πλάνο και marketing της νέας χρονιάς και η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΟΤ, στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ευρύτερης στρατηγικής επικοινωνίας για την Αθήνα.

Δημοφιλής παραμένει η Ελλάδα στους Αυστριακούς τουρίστες

«Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες», έχει ως τίτλο σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, των οποίων μάλιστα, όπως επισημαίνει, οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10%, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα, ούτε από τους απεργούντες οδηγούς ταξί, ούτε από τα αποκλεισμένα λιμάνια, ούτε και από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.

Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά - και αυτό, παρά το γεγονός της, για πολλούς μήνες, έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα, σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπως είχε τονιστεί σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε, παραμονές της αλλαγής του έτους, το Γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Βιέννη.

Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.

Ως ένα είδος «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις στην αυστριακή τουριστική αγορά, θεωρείται η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετέχει παραδοσιακά η Ελλάδα με περίπτερο του ΕΟΤ και με μια σειρά συνεκθέτες, ενώ στο τετραήμερο της διάρκειάς της αναμένονται γύρω στις 150.000 επισκέπτες από την Αυστρία αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας όπως Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Σποράδες-Σκιάθος, Βόλος, αλλά και η Περιοχή του Αθω.

Ξενοδόχοι στην Κρήτη ζητούν απολύσεις και μειώσεις μισθών!

Εργασιακός "μεσαίωνας" προβλέπεται για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανατολική Κρήτη μετά την αιφνιδιαστική καταγγελία της διμερούς σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ των Συλλόγων Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου και των Σωματείων των Εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ένταξη 236 επενδυτικών σχεδίων στο Πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» του ΕΣΠΑ


Με αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου εντάχθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» του ΕΣΠΑ, 236 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού € 33.5 εκ.

Τα επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν αφορούν σε όλους τους τύπους υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Ξενοδοχεία, Campings, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα) και αποσκοπούν: στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης νερού, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στην επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικά / ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών προτύπων και, τέλος, στην ενημέρωση και προβολή του περιβαλλοντικού «προφίλ» των επιδοτούμενων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι τουριστικές μονάδες μέσω της ενίσχυσης τους από το Πρόγραμμα επιτυγχάνουν:

- Μείωση λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
- Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών – Προσέλκυση νέων πελατών
- Οικολογική πιστοποίηση
- Ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης
- Ενίσχυση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Κατανομή επιχειρήσεων ανά γεωγραφική περιφέρεια (pdf)
Enhanced by Zemanta

6 μνηστήρες για τις άγονες αεροπορικές γραμμές

Aegean Airlines (SX-BGV), Boeing 737-400 Spott...
Image via Wikipedia
Συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν προσφορές στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, τις λεγόμενες άγονες γραμμές. Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:
- OLYMPIC AIR, για 14 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Από Ρόδο για Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία, επίσης από Ρόδο για Κω- Κάλυμνο- Λέρο- Αστυπάλαια, Ρόδος- Καστελόριζο και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.
- Η AEGEAN AIRLINES για 8 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο.
- ASTRA AIRLINES για 6 γραμμές, και συγκεκριμένα από Αθήνα για Σκιάθο και Σητεία και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σάμο, Χίο.
- SKY EXPRESS για 6 γραμμές και συγκεκριμένα Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Ακτιο- Σητεία, Κέρκυρα- Ίκτιο- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα, Αθήνα- Σκύρος και Θεσσαλονίκη- Σκύρος.
- AEROLAND για 2 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Μήλο και από Αθήνα για Νάξο.
- ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ για 11 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα.
Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τουρισμός: Δυσοίωνα τα πρώτα μηνύματα για φέτος

Δυσοίωνο περιγράφουν το μέλλον των επιχειρήσεών τους τα μέλη της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, επισημαίνοντας σε σημερινή ανακοίνωσή τους ότι βλέποντας τα λουκέτα στα καταστήματα της πρωτεύουσας, είναι φυσικό να επέρχεται η κατάθλιψη.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...