Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα λουκέτα προ των πυλών για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης!

Δραματική αναμένεται να είναι η συρρίκνωση του αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού Ξάνθης τους επόμενους μήνες... με το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο να αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

«Υπήρχε πληρότητα στα ξενοδοχεία μόνο βέβαια για το Σάββατο και την Κυριακή της αποκριάς. Με δύο βραδιές όμως δεν καλύπτεις τα έξοδα δύο μηνών, γιατί από τα Χριστούγεννα δεν είχαμε κίνηση» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης κος Απόστολος Αγκόρτσας, εκτιμώντας πως η κίνηση του καρναβαλιού ήταν μειωμένη κατά 50% συγκριτικά με τα περασμένα έτη. Όπως αποδεικνύεται ωστόσο και στην πράξη η μικρή οικονομική ανάσα από την κίνηση του καρναβαλιού δεν ήταν ικανή να κρατήσει ζωντανές τις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, οι οποίες βλέπουν τους επισκέπτες να μειώνονται δραματικά, τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδα τους να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ήδη το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν μειώσει δραματικά το προσωπικό που απασχολούν, με τον κ. Αγκόρτσα να υπογραμμίζει πως «έχουμε μειώσει το προσωπικό μας κατά 50%, θα αρχίσουν να κλείνουν πτέρυγες και τους επόμενους μήνες δυστυχώς θα έρθουν και λουκέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...