Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αυγενάκης: Ο τουριστικός κλάδος πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει έντονα τον τουριστικό κλάδο. Οφείλουμε όμως να στηρίξουμε τους επαγγελματίες που ενισχύουν τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας που αναμφισβήτητα είναι ο τουρισμός.

Με την από 31/1/2012 τροπολογία για τη διαδικασία αναγκαστικών εισπράξεων και τις κατασχέσεις, όπου απαλλάσσεται το 17% του συνόλου των επιφανειών των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων, εφόσον αυτές εκμεταλλεύονται περισσότερα από 7 διαμερίσματα ή δωμάτια, ζημιώνονται χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνει δύο βασικά προβλήματα της εν λόγω τροπολογίας. Αρχικά, αποκλείονται από το ποσοστό μείωσης δεκάδες μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 7 διαμερίσματα ή δωμάτια. Υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 15.000 οικογενειακές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, για κύρια καταλύματα και κάμπινγκ (ανεξαρτήτως δυναμικότητας και επιφανειών) ισχύει ποσοστό μείωσης 35%.

Ο τουριστικός κλάδος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και το σύνολο των επιχειρηματιών να απολαμβάνουν των ίδιων ελαφρυντικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...