Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δραματική η κατάσταση στον τουρισμό στη Ζάκυνθο

Με τα μελανότερα χρώματα περίγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό, με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και μέλος των διοικήσεων της Π.Ο.Ξ., του Ξ.Ε.Ε. και του Σ.Ε.Τ.Ε., Σπύρος Γαλιατσάτος, ασκώντας κριτική στο πολιτικό σύστημα, καυτηριάζοντας παράλληλα τις επιλογές του κόσμου, με τη χαρακτηριστική φράση, «ο λαός φτύνει τα μούτρα του».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος, ανέφερε ότι η πολιτική αβεβαιότητα, η οικονομική κρίση και η σύγχυση του κόσμου, επιδεινώνουν την υπάρχουσα δραματική κατάσταση στον τουρισμό, με τα λούκετα που μπαίνουν σε ξενοδοχεία-και όχι μόνο-την ίδια ώρα που υπάρχει η εκτίμηση ότι θα χαθούν επιπλέον 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε τουριστικές και συναφείς επιχειρήσεις.

Μάλιστα, τόνισε ότι η μείωση από τη Γερμανική αγορά ξεπερνά το 30%, ενώ σημαντική πτώση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, παρουσιάζουν και άλλες παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όπως η Αυστρία και η Αγγλία, με τη Ρωσία μόνο, αυτή τη στιγμή, να δείχνει άνοδο, που δεν μπορεί, όμως, να καλύψει τις σημαντικές, αυτές, απώλειες.

Ο κ. Γαλιατσάτος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να μη παίζουν παιχνίδια σε βάρος του Ελληνικού λαού και να καθίσουν να τα βρουν, γιατί αυξάνονται τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ, προσθέτοντας ότι μόνο με πολιτική σταθερότητα θα στηριχτεί ο τουρισμός και η πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...