Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το Ντουμπάι φιλοξένησε τη Θεσσαλονίκη στην έκθεση Arabian Travel Market.

Φωτογραφία από το περίπτερο της Θεσσαλονίκης. Από αριστερά προς τα δεξιά ο Γ. Γραμματέας της ΕΞΘ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΘ κ. Νίκος Σαπουντζής, ο Πρόεδρος του TCVB κ. Γιάννης Ασλάνης, το Μέλος του ΔΣ της ΕΞΘ κα Έβελυν Χριστοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΤΘ και Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε ως συνεκθέτης, μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του ΕΟΤ που στήθηκε για τις ανάγκες της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στη Μέση Ανατολή, την Arabian Travel Market 2012. Είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη θέτει ως στόχο την αραβική αγορά και προσφέρει ελκυστικές προτάσεις στους Άραβες τουρίστες.

Ο κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεχωρίζουν γιατί λατρεύουν την πολυτέλεια και την τεχνολογία και έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Μέση Ανατολή, γι αυτό και ταξιδεύουν συχνά. Οι Άραβες είναι ιδανικοί επισκέπτες για τις χώρες που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον τουρισμό. Έτσι η Θεσσαλονίκη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες της, εμφανίζεται έτοιμη να υποδεχτεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στην οποία πήραν μέρος δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα αραβόφωνα και αγγλόφωνα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και από όλες τις χώρες του Αραβικού Κόλπου και την Ινδία.

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ Νίκος Σαπουντζής, παρουσίασαν στους ξένους δημοσιογράφους τη Θεσσαλονίκη ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, εστιάζοντας στο προφίλ του Άραβα τουρίστα. Μουσεία και δραστηριότητες για παιδιά, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, καζίνο, resorts που μαζί με τις ανέσεις προσφέρουν στους πελάτες τους ιδιωτικές στιγμές, διασκέδαση και ενοικίαση σκαφών για κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, αλλά και τη δυνατότητα για ημερήσιες αποδράσεις στον Όλυμπο και σε οινοποιεία της περιοχής. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ Γεώργιος Κολέτσος. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Έλληνα Πρέσβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ Διονύσιου Ζώη.

Στιγμιότυπο της Συνέντευξης Τύπου. Από αριστερά προς τα δεξιά ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΘ κ. Νίκος Σαπουντζής, ο Αντιπρόεδρος του ΟΤΘ και Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος.
Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης, έγιναν προσωπικές επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία από το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ, το Ιράν, την Περσία, καθώς επίσης και με τουριστικούς πράκτορες από την Τουρκία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Με τη δυνατότητα που δίνει η απευθείας σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Θεσσαλονίκη μέσω της Turkish Airlines συζητήθηκε η δημιουργία τουριστικών πακέτων από κοινού με Τούρκους πράκτορες, τα οποία απευθύνονται σε τουρίστες από τη Μέση Ανατολή που θέλουν να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης. Ακόμη προτάθηκε κοινό πακέτο για Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω των αερογραμμών Emirates, Etihad και Aegean Airlines, η οποία και αναμένεται να ξεκινήσει απευθείας πτήση από Αθήνα για Κουβέϊτ από τις 18 Ιουνίου 2012.

Από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2012 η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού και των δημοσιογράφων οι οποίοι επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο για να πάρουν πληροφορίες. Στους άμεσους στόχους του Οργανισμού είναι η διοργάνωση Fam Trips (ταξίδια εξοικείωσης) στη Θεσσαλονίκη, με τουριστικούς πράκτορες από το Κουβέιτ, το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ομάν, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...