Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ελπίζει ο ελληνικός τουρισμός

Ως τελευταία "σανίδα σωτηρίας" έβλεπε η Ελλάδα την τουριστική περίοδο εν μέσω κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.Ωστόσο, οι προοπτικές στον κλάδο μοιάζουν αρκετά "θολές", καθώς οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων σημειώνουν μεγάλη πτώση, με την προοπτική των απεργιών και των διαδηλώσεων να «τρομάζει» τους επισκέπτες.

Αρνητικά λειτουργεί σύμφωνα με το δημοσίευμα και η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Οι κρατήσεις για τον Μάιο έχουν υποχωρήσει κατά το 1/3 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, εν μέσω έντονης κριτικής από τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η WSJ επικαλούμενη δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη επισημαίνει ότι, οι προ-κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρσι, ενώ το ρεκόρ των 16,4 εκατ. τουριστών του 2011 μοιάζει να απέχει σημαντικά από την σημερινή πραγματικότητα.

"Αν ο απογοητευτικός ρυθμός των κρατήσεων συνεχιστεί, θα θέσει σε κίνδυνο τις 100.000 εποχιακές θέσεις εργασίας, ενώ θα σημάνει λιγότερα φορολογητέα έσοδα για τη χώρα", εκτιμά η εφημερίδα.

Μοναδική ελπίδα για τον κλάδο είναι να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στο τέλος του καλοκαιριού με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η «αρνητική» δημοσιότητα της χώρας, έχει ξεκινήσει η προβολή διαφημιστικών στα ξένα μέσα. Το μήνυμα που επιθυμούν οι παράγοντες του τουρισμού να προβάλουν είναι ότι, οι πολιτικές διαμαρτυρίες δεν επηρεάζουν τις τουριστικές περιοχές και τονίζουν ότι, πρόκειται για τάση που σταδιακά υποχωρεί κατά την διάρκεια των εκλογών.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 για παράδειγμα, η Αθήνα είχε πάνω από 50 διαδηλώσεις, ενώ φέτος είναι ελάχιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...