Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Βουτιά 40% στις κρατήσεις

Πτώση των τουριστικών κρατήσεων που αγγίζει το 30% ή ακόμη και το 40% σε ορισμένες περιοχές της χώρας, διαπιστώνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας που διαδέχθηκε τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Ο τουρισμός της Ελλάδας αργοσβήνει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΠΟΕΤ, ζητώντας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

«Η τουριστική Ελλάδα σήμερα έχει εγκαταλειφθεί από τους πολιτικούς και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη φετινή τουριστική περίοδο», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας κυρίως την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, με αναφορές στα επεισόδια στην Αθήνα, στις απεργίες και στα κλειστά μουσεία μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Μέσα σε όλα τα αρνητικά έρχεται να προστεθεί και η ακυβερνησία, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον φόβο τού εν δυνάμει επισκέπτη, λέει η ΓΕΠΟΕΤ και αναρωτιέται: «Ποιος τουρίστας θα έρθει σε μια χώρα όπου δεν ξέρει τι θα βρει... Πόσω μάλλον τώρα που η χώρα δεν έχει ακόμη κυβέρνηση και αυτός που σκέφτεται να μας επισκεφθεί φοβάται».

Οι κρατήσεις έχουν «παγώσει», υπογραμμίζει από την πλευρά του και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κάνοντας έκκληση στην ελληνική Πολιτεία και στα κόμματα της Βουλής να διαβεβαιώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι «η Ελλάδα έχει απόλυτη ηρεμία, ασφάλεια και είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες από όλον τον κόσμο». Παράλληλα, καλεί όλους τους φορείς του τουρισμού να απευθύνουν κοινό μήνυμα στις διεθνείς τουριστικές αγορές, ζητώντας τους να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...