Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΕΟΤ σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας υπαλλήλου του από ξενοδόχο στη Ρόδο

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή πράξη που καταγγέλθηκε με πειστικά στοιχεία από διενεργούντα έλεγχο, σε ξενοδοχείο της Ρόδου, από υπάλληλο του Ε.Ο.Τ. προέβει στην κάτωθι ανακοίνωση...

Σε έλεγχο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης σε ξενοδοχείο της Ρόδου εγένετο απόπειρα δωροδοκίας υπαλλήλου μας, με σκοπό να παραβιάσει τα καθήκοντά του. Με πλήρη στοιχεία και πειστήρια, τα οποία ο ΕΟΤ θα διαβιβάσει με μήνυσή του κατά του ξενοδόχου στην αρμόδια Εισαγγελία, θα αποδειχθεί ότι, για τον ΕΟΤ αποτελούν παρελθόν ενέργειες και πρακτικές που καθιστούν ανέφικτο τον έλεγχο και καλύπτουν παραλείψεις ξενοδόχων και λοιπών ελεγχομένων που απέβαιναν σε βάρος τουριστών και πολιτών εν γένει.

Η Διοίκηση του ΕΟΤ εκφράζει συγχαρητήρια στον αρμόδιο υπάλληλο, που επέδειξε αξιέπαινο ζήλο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του και με τις ενέργειές του απέδειξε ότι ο ΕΟΤ είναι αποφασισμένος να πατάξει τέτοιου είδους συμπεριφορές οποιουδήποτε ξενοδόχου σε βάρος τουριστών, σε βάρος του ίδιου του ΕΟΤ και αυτής καθ’ εαυτής της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 πραγματοποιήθηκαν 3.727 έλεγχοι τουριστικών επιχειρήσεων. Συγκριτικά με τις ελεγχθείσες κατά το έτος 2010 τουριστικές εγκαταστάσεις, από τα στοιχεία που τηρούνται στη διεύθυνσή μας, διαπιστώνεται αύξηση των ελέγχων κατά 504 τουριστικές εγκαταστάσεις ήτοι ποσοστό 15,64 % ενώ για το έτος 2011 έχουν καταλογιστεί 282 πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...