Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Προκλητική διαφήμιση στην κατεχόμενη Κύπρο... για το φόβο του ευρώ


Με μία άκρως προκλητική διαφήμιση, το τουρκικό ψευδοκράτος προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες στο κατεχόμενο κομμάτι της μαρτυρικής Μεγαλονήσου! Με βασικό σύνθημα «Χαλαρώστε, στη βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει ο φόβος του ευρώ», εκμεταλλευόμενοι τα οικονομικά προβλήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Τούρκοι προσπαθούν να «χτυπήσουν» τον τουρισμό στο ελεύθερο τμήμα του νησιού. 

Μέσω της διαφημιστικής καμπάνιας τους καλούν τους ξένους να επισκεφτούν τη «βόρεια Κύπρο», υπονοώντας ότι εκεί θα είναι ασφαλείς, σε αντίθεση με το νότιο τμήμα του νησιού! «Πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι το νόμισμα στη βόρεια Κύπρο είναι η τουρκική λίρα. Τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν στις ειδήσεις, περιορίζονται μόνο στη νότια Κύπρο», γράφουν οι Τούρκοι στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής των Κατεχομένων.

Μεταξύ άλλων, θέλοντας να... καθησυχάσουν τους τουρίστες, ισχυρίζονται στη διαφήμιση ότι «η βόρεια Κύπρος έχει μια εντελώς ανεξάρτητη, διαφορετική κυβέρνηση και ανεξάρτητο οικονομικό σύστημα, που δε χρησιμοποιεί το ευρώ. Το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί κανονικά και δεν έχει επηρεαστεί από οικονομικά προβλήματα. Αν επισκεφτείτε τη βόρεια Κύπρο, μπορείτε να αλλάξετε τα χρήματά σας σε τουρκικές λίρες πριν φύγετε ή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Αν θέλετε να σηκώσετε χρήματα, υπάρχουν πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και τράπεζες σε όλα τα κύρια σημεία. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές παντού στη βόρεια Κύπρο, στα ξενοδοχεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια». «Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη βόρεια Κύπρο», καταλήγει το δελτίο Τύπου της καμπάνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...