Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο. Κεφαλογιάννη: Άκρως ενθαρρυντικά τα μηνύματα φέτος για τον τουρισμό



Στις οικονομικές, γεωπολιτικές, δημογραφικές και τεχνολογικές αλλαγές, που έχει επιφέρει η παγκοσμιοποίηση στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε... η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, όπως το Εθνικό Παρατηρητήριο Τουρισμού και οι προσαρμοσμένες και στοχευμένες πολιτικές προβολής, μέσω των νέων τεχνολογιών όπως διαδίκτυο και έξυπνες εφαρμογές. Επισήμανε, επίσης και την ανθεκτικότητα των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι βάσει των προκρατήσεων που έχουν γίνει, τα μηνύματα που λαμβάνει η χώρα, είναι άκρως ενθαρρυντικά. Με αφορμή τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως επισημάνθηκε στο Συνέδριο, η υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της τουριστικής visa, λέγοντας ότι το ζήτημα των τουριστικών θεωρήσεων αφορά μεγάλο ποσοστό επισκεπτών και ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώσει στο μέγιστο δυνατό το καθεστώς διευκολύνσεων έκδοσης θεωρήσεων.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού Μαρί-Γκαμπριέλε Φλάις, τον επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας Γιουρκ Σμιντ και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...