Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αυστρία: Ρεκόρ τουριστικών κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα


Ρεκόρ αύξησης, που φθάνει μέχρι και 40% σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζουν οι κρατήσεις Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών της Αυστρίας, τους οποίους επικαλούνται σχετικά σημερινά δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο, ενώ το γεγονός τη δυναμικής «επιστροφής» τής Ελλάδας στην αυστριακή τουριστική αγορά, προβλήθηκε στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης.

«Η Ελλάδα κερδίζει φίλους», «Η Ελλάδα ως ‘χιτ’ του καλοκαιριού», «Η επάνοδος για τα ταξίδια στην Ελλάδα», «Η Τουρκία είναι πρώτη, αλλά η Ελλάδα κερδίζει έδαφος» είναι μερικοί από τους τίτλους των δημοσιευμάτων στα σημερινά φύλλα των αυστριακών εφημερίδων.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ» (Wiener Zeitung), η Ελλάδα, που ήταν για πολλά χρόνια στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, προσελκύει και πάλι περισσότερους τουρίστες έπειτα από τη μαζική μείωση στις κρατήσεις, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης χρέους.

Για τις φετινές θερινές διακοπές, η Ελλάδα παρουσιάζει τη σημαντικότερη αύξηση και βρίσκεται, με ποσοστό 12,6 % στη δεύτερη θέση- μετά την Τουρκία- ως τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για εφέτος, με την Ισπανία και την Ιταλία να ακολουθούν.

Για εντυπωσιακή ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, κάνει λόγο ο Μάρτιν Μπάχλεχνερ, διευθυντής του «Φερκέρσμπιουρο», του μεγαλύτερου ομίλου ταξιδιωτικών γραφείων (130 γραφεία) στην Αυστρία, ανεβάζοντας το ποσοστό αύξησης των κρατήσεων για την Ελλάδα, για το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου του 2013, σε 40%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Κατά την άποψή του, οι «φιλέλληνες» ταξιδιώτες, μερικοί από τους οποίους τα τελευταία χρόνια είχαν στραφεί σε άλλους προορισμούς, επιστρέφουν και πάλι στην αγαπημένη χώρα των διακοπών τους, την Ελλάδα.

Ο ίδιος αποδίδει τη μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα στο γεγονός της διεύρυνσης του προγράμματος πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών και προς μικρότερα ελληνικά νησιά, αλλά και στη διατήρηση των τιμών των ξενοδοχείων στα περυσινά επίπεδα.

Μεγάλη άνοδο στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, αναμένει και ο Μάρκους Γιούραζεκ του τουριστικού οργανισμού TUI, ο οποίος, σε δηλώσεις του, επισημαίνει ότι μπορεί πέρυσι να υπήρξε διψήφιο ποσοστό μείωσης των κρατήσεων προς την Ελλάδα, ωστόσο, όσοι την επισκέφθηκαν αποκόμισαν πολλές θετικές εντυπώσεις.

Σε δηλώσεις στο σχετικό ρεπορτάζ της Αυστριακής Τηλεόρασης, η Φανή Γραμματικού-Νούνερ, από το γραφείο Αυστρίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, επισήμανε το πολύ θετικό κλίμα των Αυστριακών απέναντι στην Ελλάδα, όπως επίσης τη μεγάλη και αξιοσημείωτη ποσοστιαία αύξηση των τουριστών, κάτι που δεν προκύπτει, όπως σημείωσε, μόνο από τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και από τα σχετικά ερωτήματα που δέχεται το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα περνά και πάλι στις πρώτες θέσεις- «αν όχι στην πρώτη»- στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεών τους τις δύο προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, είχε επισημάνει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ.

Αλλά και στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στη Βιέννη, μέσα Ιανουαρίου, που προσέλκυσε πάνω από 150.000 επισκέπτες και στην οποία η Ελλάδα έδωσε δυναμικό «παρών» με το περίπτερο του ΕΟΤ και των συνεκθετών του, παράγοντες της αυστριακής τουριστικής αγοράς είχαν διατυπώσει την άποψη πως το 2013 μπορεί να αναδειχθεί η «Χρονιά του ελληνικού τουρισμού», καθώς, όπως έλεγαν, έπειτα από χρόνια συνεχών απωλειών σε φήμη, αξιοπιστία και συνάλλαγμα, η Ελλάδα, που έχει πληγεί από την κρίση, μπορεί και πάλι «να βγει μπροστά».

Κατά μέσον όρο, πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...