Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θετικά μηνύματα από το ταξίδι στη Γερμανία

Για τα ταξίδια της σε Ισραήλ και Γερμανία μίλησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεγαλογιάννη.

«Τα πρώτα μηνύματα που έχουμε είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Η προσπάθεια είναι κυρίως να αποκαταστήσουμε την εικόνα της χώρας», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός. Ο κ. Παπούλιας την ρώτησε για το εάν έλαβε «θετικά μηνύματα» από το ταξίδι της στη Γερμανία και η απάντησή της ήταν η εξής:

«Στη Γερμανία που ήμουν προχτές αναφέρθηκαν επί μακρόν στη συνάντηση που είχατε με τον Γερμανό ομόλογό σας, γιατί σίγουρα οι Γερμανοί είναι εκείνοι που έχουν περισσότερο επηρεαστεί και η Γερμανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά μας. Σίγουρα βέβαια, μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο από τη Γερμανία και χρειάζεται από τη δική μας πλευρά να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να τους πείσουμε πρώτα απ’όλα ότι στην Ελλάδα, όταν έρθουν, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα».

Τέλος συζήτησαν για την Έκθεση που είχε «κλείσει» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο για την Αρχαία Ολυμπία.

«Ήταν εξαιρετική Έκθεση. Πολλές φορές, όπως λέγω, κάποια πράγματα χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε γιατί δεν είναι πάντα γνωστά σε όλους. Το ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του πολιτισμού το λέμε εμείς, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς το μήνυμα για να το ακούν σ’όλον τον κόσμο. Όπως και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνον αυτό που βλέπουμε σήμερα, αλλά υπάρχει μια ιστορία από πίσω. Γι’αυτό τέτοιες εκθέσεις είναι πολύ σημαντικές», είπε η υπουργός, ενώ ο κ. Παπούλιας προσέθεσε πως «στη Γερμανία υπάρχει ένας ιστορικός ουμανισμός. Οι σπουδές ιστορίας και αρχαιολογίας στη Γερμανία πάντα ανθούσαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...