Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνωστάκης: Απέφυγε ο Μαυραγάνης να δεσμευθεί για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Απέφυγε ο Υφυπουργός Οικονομικών να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια  της Βουλής επίκαιρη ερώτηση του  Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη με θέμα, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τουριστικά επαγγέλματα .

Ο βουλευτής αρχικά έκανε μια  αναφορά στον τζίρο των καταστημάτων εστίασης που έχει μειωθεί κατά 30% από 3 δις ευρώ σε 1.8 δις ευρώ προκαλώντας την απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, συμφώνησε πως το ζήτημα της μείωσης  του ΦΠΑ στην εστίαση, απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την εφαρμογή της μείωσης.

Στην δευτερολογία του ο κ. Αναγνωστάκης, απαίτησε να συγκεκριμενοποιηθεί η θέση του Υπουργείου, τονίζοντας ότι πλέον, θα πρέπει τα λάθη που επισημαίνονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, να διορθώνονται και όχι μόνο να γίνονται γνωστά.

Ο Υφυπουργός στην απάντηση του, επανέλαβε  πως η μείωση στην εστίαση του  ΦΠΑ θα μπορέσει να συμβεί μόνο όταν θα επέλθει δημοσιονομική ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...