Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"Φανταστείτε την Πάρο..." στην Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία

Σειρά στοχευμένων ενεργειών πραγματοποίησε ο Δήμος Πάρου για την προσέγγιση αγορών ενδιαφέροντος της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Ιταλίας από τις οποίες προσδοκά σημαντική ανταπόκριση μετά τις πρώτες θετικές εντυπώσεις και τα αισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς. Συγκεκριμένα:

"Με αυτό το νέο σύνθημα "Φανταστείτε την Πάρο..." και ένα εξελιγμένο σχέδιο μάρκετινγκ για το ελληνικό νησί της Πάρου που θα αποτελέσει το ισχυρό διεθνές προφίλ του, ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας οργάνωσε παρουσίαση και γευσιγνωσία του τόπου στον εκθεσιακό χώρο του Ε.Ο.Τ στο Άμστερνταμ" . Με αυτή την επισήμανση υποδέχτηκε ο Ολλανδικός Τύπος την παρουσίαση του κυκλαδίτικου νησιού που οργάνωσε ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας και την κα Ελένη Κωστοπούλου, διευθύντρια του τοπικού Γραφείου του Οργανισμού, σε ένα τριήμερο που περιελάμβανε προβολή του προορισμού και των προϊόντων του νησιού σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και κοινό. Είναι η πρώτη φορά που η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου, με τη συνδρομή των τουριστικών Ενώσεων και με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών του νησιού οργανώνει στοχευμένη παρουσίαση του νησιού με αφορμή το νέο διαφημιστικό πακέτο προβολής του Δήμου στο εξωτερικό. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές και αισιόδοξες.

Οι προσπάθειες προσέγγισης των γειτονικών αγορών Ολλανδίας και Βελγίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 15 Φεβρουαρίου στην παρουσίαση του προορισμού στο Beveren, δημοφιλής περιοχή κοντά στις Βρυξέλλες. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων όπου οι μυρωδιές και οι γεύσεις έκαναν τους παρευρισκόμενους να ενθουσιαστούν . Προσφέρθηκαν Παριανό κρασί, ζεστό φασκόμηλο καθώς και τοπικές συνταγές που ετοίμασαν οι εκπρόσωποι του Δήμου. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Πάρου κ.Χρήστου Βλαχογιάννη με τον Δήμαρχο του Beveren κ. Marc Van De Vijver στο περίπτερο του ΕΟΤ κατά την διάρκεια της Τουριστικής έκθεσης "SALON DES VACANCES" παρουσία της Διευθύντριας ΕΟΤ Βελγίου κυρίας Ελένης Σκαρβέλη.

Τέλος, οργανωμένη ήταν η παρουσία του Δήμου Πάρου και στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT στο Μιλάνο όπου συμμετείχε με ξεχωριστό stand στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Κατά την διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκαν τα νέα έντυπα τουριστικής προβολής του Δήμου Πάρου στην Ιταλική γλώσσα καθώς και υλικό των συλλόγων του νησιού. Πραγματοποιήθηκαν ,σε προγραμματισμένη βάση,επαφές με τουριστικούς πράκτορες και συναντήσεις με εκπροσώπους του Ιταλικού Τύπου, όπως με δημοσιογράφο και φωτογράφο ταξιδιωτικών περιοδικών . Το περίπτερο επισκέφθηκε ο υφυπουργός τουρισμού κ. Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ζήκος και ο κ. Τερζήμπασης διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου με τον οποίο διερευνήθηκαν ενέργειες προβολής του νησιού στο μέλλον στην ιταλική αγορά. Συμπληρωματικά με την εκθεσιακή του παρουσία, ο Δήμος Πάρου, συμμετείχε σε πρωτότυπη εκδήλωση προβολής Ελληνικών προορισμών μέσα από τη διανομή προωθητικού υλικού σε εμπορικά καταστήματα της, γνωστής στο Μιλάνο, συνοικίας "Brera", σε συνεργασία με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...