Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το αντιγερμανικό κλίμα στη χώρα διώχνει Γερμανούς και Αυστριακούς τουρίστες

Μείωση των κρατήσεων από Γερμανούς και Αυστριακούς τουρίστες, η οποία σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 30%, καταγράφεται στη χώρα μας, κυρίως εξαιτίας του αντιγερμανικού κλίματος που επικρατεί.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στο θέμα αναφέρονται με δημοσιεύματά τους πολλές γερμανικές εφημερίδες, οι οποίες τονίζουν ότι το κάψιμο της γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές στο Σύνταγμα, αλλά και η εμφάνιση της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή σε πολλά εγχώρια μίντια, αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας.

Παράλληλα, η μείωση της τουριστικής κίνησης από τις συγκεκριμένες χώρες αποδίδεται και στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες δεν είναι προβλέψιμη, ενώ την κατάσταση επιβαρύνουν οι συνεχείς απεργίες και τα επεισόδια.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε στη γερμανική τουριστική αγορά, ακόμα και οι φανατικοί λάτρες της Ελλάδας αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. Στην ίδια έρευνα, το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι από την κρίση στην Ελλάδα θα αντλήσουν οφέλη άλλες χώρες και κυρίως η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Κροατία και η Ιταλία.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις γενικότερες προοπτικές της Ελλάδας, το 86% εκτιμά ότι δεν θα βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις τα επόμενα χρόνια, το 55% δεν πιστεύει ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ το 81% υποστηρίζει ότι η χώρα μας είναι «βαρέλι δίχως πάτο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...