Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν υπάρχει τουριστική πολιτική

«Αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον ελληνικό τουρισμό δεν υπάρχει. Οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκύπτουν σποραδικά. Δεν υπάρχει στόχευση. Δεν προχωράει η υλοποίηση μέτρων. Δεν υπάρχει καν τουριστική πολιτική».

Τα παραπάνω δήλωσε η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα «την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση της αρνητικής δημοσιότητας και την ευκαιριακή προβολή και προώθηση ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό».

«Ομοίως, δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα να διορθωθεί το προφίλ της Ελλάδας που επί μήνες δυσφημίζεται ανά τον κόσμο και προβάλλεται ως χώρα βυθισμένη στην ανομία και το χάος», πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι διαρκείς διαδηλώσεις, οι συχνές απεργίες, τα βίαια επεισόδια και οι ταραχές, έχουν πλήξει τη φήμη της χώρας και της πρωτεύουσας ειδικότερα στην τουριστική αγορά. Το έχουμε πει επανειλημμένα, ότι αν δεν αναληφθούν άμεσα δράσεις, θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες. Χρειάζεται αφενός να καταρτιστεί συγκεκριμένος αναπτυξιακός σχεδιασμός με μέτρα που θα εφαρμόζονται, αφετέρου μια ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία θα ρίχνει βάρος στη διαχείριση της αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει κάθε τόσο η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...